avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demisie Administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demisie Administrator

Sunt administratorul unui SRL din 2006. Anul trecut asociatul unic a vandut firma unei alte persoane (tot asociat unic-cetatean strain) eu ramanand in continuare administrator. De la preluarea firmei noul asociat nu a virat niciun ban pentru plata cheltuielilor firmei (chirie, salarii, taxe catre stat). Din pacate firma nu a avut activitate independenta de asociati (nici de cel vechi si nici de cel nou pt ca nu ni s-a permis), adica lucram numai pentru firmele asociatului din afara tarii. Asa trebuia sa se intample si cu noul asociat numai ca pana in prezent nu ni s-a dat deloc de lucru. Deci posibilitati de autofinantare nu avem. Acum m-am hotarat sa imi dau demisia din functia de administrator (am si un contract de munca insa e suspendat pentru concediu ingrijire copil). Cum trebuie sa procedez pentru a-mi da demisia mai ales ca sunt aproape sigura ca asociatul nu va fi de acord si nici nu va vrea sa vina in tara sa semneze actele de retragere a mandatului??
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 21:19, 19 Martie 2008
Nu conteaza daca societatea accepta sau nu renuntarea ta. CU atat mai mult daca ai contract de munca, deoarece demisia e act unilateral, nu trebuie acceptata ci doar comunicata, obligatia ta fiind de a-i acorda preaviz. Asociatul unic nu trebuie sa semneze niciun act, vezi cine se ocupa de resurse umane, aceea e persoana care se va ocupa de formalitatile de lichidare.
Din pacate e vorba de o firma mica in care lucram eu ca si director general (plus administrator prin actul constitutiv al firmei) , un contabil si restul muncitori. Problema mea nu e cu contractul de munca care e oricum suspendat si eu de fapt sunt in concediu ci cu statutul de administrator....Din cate am mai citit trebuie o hotarare AGA care apoi trebui duca la ORC, dar daca asociatul nu e de acord pot sa duc eu actele la Reg Com fara semnatura lui. Nu trebuie gasit obligatoriu un alt administrator? sau asociatul unic devine automat si administrator daca nu pune pe altcineva?
raca a scris:
Din cate am mai citit trebuie o hotarare AGA care apoi trebui duca la ORC, dar daca asociatul nu e de acord pot sa duc eu actele la Reg Com fara semnatura lui.

Nici pe departe! Nimeni nu va poate obliga sa fiti administrator fara voie. Hotararea asociatului se cere pentru revocarea / schimbarea administratorului din vointa sa, iar nu din vointa administratorului. E si logic!

Nu trebuie gasit obligatoriu un alt administrator?

Asta e problema asociatului, nu a dvs. Puteti renunta la mandat oricum.

sau asociatul unic devine automat si administrator daca nu pune pe altcineva?

Nu.
Si atunci cine se ocupa de formalitatile de lichidare (de ex in cazul in care societatea nu mai are nici un angajat)? Totusi in actele de la reg com tot eu o sa apar ca administrator, nu? Daca asociatul nu numeste un alt administrator e se intampla cu firma (ceea ce e f posibil el neavand alta leg in Romania in afara de mine)?
raca a scris:
Si atunci cine se ocupa de formalitatile de lichidare (de ex in cazul in care societatea nu mai are nici un angajat)?

Nu mai are niciun angajat? :O Atunci... chiar tu!

Totusi in actele de la reg com tot eu o sa apar ca administrator, nu?

Nu si daca te duci si ceri inscrierea mentiunii privind renuntarea ta la mandat si incetarea CIM.

Daca asociatul nu numeste un alt administrator e se intampla cu firma (ceea ce e f posibil el neavand alta leg in Romania in afara de mine)?

Va fi dizolvata la cererea oricarei persoane interesate, inclusiv a ORC din oficiu.

Alte discuții în legătură

Renuntare functie administrator firma jules29 jules29 buna ziua, as dori o lamurire la urmatoarea problema: prietenul meu este administrator intr-o firma, la care este asociat impreuna cu alte 2 persoanei, ... (vezi toată discuția)
Administrator Booksy Booksy Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)
Despre controversata problema a renuntarii la mandatul de administrator triton10 triton10 Buna ziua Desi pe forum exista o multime de topicuri deschise pe acest subiect, fara ca parerile exprimate sa fie unanime in privinta modului in care ... (vezi toată discuția)