avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie fara autorizatie

In urma unui proces de partaj succesoral, incheiat cu hotararea de expedient in 2005 ,am dobandit proprietatea asupra suprafetei de teren de 3000 mp. Pe terenul respectiv, in anul 1998 , dupa decesul parintilor , am edificat o casa fara autorizatie de construire.
Mentionez ca in repetate randuri am solicitat Primariei eliberearea ceretificatului de urbanism si a autorizatiei de construire, proiectul casei fiind intocmit, dar , datorita faptului ca partajul nu se incheiase si legal nu mi se atribuise o suprafata din intregul teren al autorilor comuni, si astfel nu se putea efectua cadastrul , nu am putut obtine de la primarie nici actele solicitate.
Cu toate acestea , casa am ridicat-o fara autorizatie , sperand ca , o data cu incheierea procesului de partaj sa intru in legalitate..
In acest moment detin imobil construit din 1998, pe suprafata de teren atribuita prin partaj, si sunt inregistrat la Primaria…-serviciul taxe si impozite, cu imobil proprietate personala ca platitor de taxe si impozite la zi pe terenul atribuit si pe casa construita.
As avea castig da cauza daca as porni o actiune dse constatare a constructiei fara autorizatie?
Ca parat chem primarul comunei
Exista riscul ca astfel de solicitare sa se soldeze si cu o amenda de la primarie ca nu am autorizatiede constructie ?
Casa e construita din 1998 si de fiecare data cand solicitam primariei eliberarea unei adeverinte ca detin imobil proprietate personala pe raza comunei (pt introducere de curent electric, pentru introducerea gazelor , acum mai recent pentru stabilirea domiciliului la imobilul respectiv)nu am intampinat nici o problema, mai mult dupa incheierea partajului luan in calvul hotararea judecatoresca mi s-a facut rol la primarie pe casa fara autorizatie si pe trenul atribuit- pentru care platesc un impozit de aprox 3 milioane/an .
Ca sa urmez calea normala pt a realiza o constructie ar trebui sa cheituiesc cu proiectul casei si toate actele necesare multi bani , pe care nu ii am.
Si nici nu stiu daca mai are rost caci, casa e gata construita si am inteles ca instanta poate pronunta o hotarare de constatare a existentei imobilului.
Nu stiu cum sa procedez.

Ce ma invatati sa fac?


TARE M-AR AJUTA DACA MI-ATI DA SI VOI CEVA SUGESTII !
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 17:49, 19 Martie 2008
Asa cum am mai spus se face o actiune in constatare si se obtine o hotarare care tine loc de titlu de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in constatarea dr de propr asupra constructiei fara autorizatie abby abby Daca se solicita instantei pronuntarea unei hot judec in care sa sa se constate ca proprietarul terenului este proprietar si al constructiilor, chiar daca nu ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie abby abby In urma unui proces de partaj succesoral, incheiat cu hotararea de expedient in 2005 ,am dobandit proprietatea asupra suprafetei de teren de 3000 mp. Pe ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor miha_mimi miha_mimi Va rog, daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Socrii mei au divortat in 1981. In hotararea de divort scrie ca se dispune iesirea din indiviziune asupra ... (vezi toată discuția)