avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa de timbru
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa de timbru

Se platesc taxe la tribunal pentru atacarea la instanta de contencios administrativ a unei Hotarari a Colegiului Director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:23, 27 Decembrie 2010
- sunt scutite de plata taxei judiciare de timbru
Legea nr.554/2004 prevede :
Art. 17. - (1) Cererile adresate instantei se judeca de urgenta si cu precadere in sedinta publica, in completul stabilit de lege.
(2) Pentru cererile formulate in baza prezentei legi se percep taxele de timbru prevazute de Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru cauzele neevaluabile in bani, cu exceptia celor care au ca obiect contractele administrative, care se vor taxa la valoare.
...

Potrivit Legii nr.146/1997 - art.3 lit.m - , taxa de timbru este de 4 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru si timbru judiciar Traian ionescu Traian ionescu Actiunea in anulare a unei decizii de destituire a unui functionar public se timbreaza? Daca da, cu cat? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru contencios administrativ monik monik buna ziua..revin si eu cu o intrebare dc se poate. la actiunile in instanta de contencios administrativ pt rambursare TVA se plateste taxa de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru - actiune in contencios administrativ si fiscal manuelle manuelle Se plateste taxa judiciara de timbru in cazul unei actiuni in contencios administrativ si fiscal? Dar timbru judiciar? Va multumesc (vezi toată discuția)