avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si HG nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a legii (pagina 10)

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010 si intra in vigoare de la data de 1 ianuarie 2011.

Actul normativ, in integralitatea sa, poate fi consultat accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
dupa aolicarea noi legi a pensiilor se poate cumula pansia militara cu salariu din unitati bugetare si care sunt conditii?
iurcut dumitru a scris:
dupa aolicarea noi legi a pensiilor se poate cumula pansia militara cu salariu din unitati bugetare si care sunt conditii?

Da, daca este pensie pentru limita de varsta si daca este mai mica decat salariul mediu brut pe economie (ma refer la pensia neta, adica ce ramane dupa retinerea impozitului si a CASS).
cu ocazia recalculări pensiilor militare perioada lucrată in viaţa civilă se ia în considerare mă refer la periodele după cariera militară? mulţumesc anticipat





+
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In privinta modului de calcul al pensiei, de stabilire a cuantumului pensiei, nu exista nicio diferenta, modul de calcul e acelasi indiferent daca sunt contributii in perioadele lucrate ca militar sau ca civil, inainte sau dupa.
Se imparte suma punctajelor medii anuale la stagiul complet de cotizare, iar daca o persoana mai are calitatea de asigurat si dupa data pensionarii, calculul se reface si se reactualizeaza periodic (exista restrictii privind reangajarea dupa pensionare in sistem public, unde persoana trebuie in anumite conditii sa opteze intre pensie si salariu, dar asta e o alta tema).
sa fiu mai explicit eu la ora actuala beneficiez de pensie militara dar cind mi sa stabilit pensia militara nu a fost luata in calcul perioda de 15 ani lucrati in viata civila dupa trecerea in rezerva la acea prioda respectiv in anul 1993 nu am indeplinit conditii de pensionare neavind virsta in cursul anului 2010 mi sa acceptat pensionare dar numai pentru perioda cit am fost militar si de acea nu stiu cum se procedez acum cu ocazia intrarii in vigore a noi legi a pensiilor si a recalcularii pensiilor militare

Alte discuții în legătură

Calcul pensie daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza pensia la limita de varsta, mai exact daca se iau in calcul veniturile obtinute in ultimii ani de activitate.Solicit ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie paulacarmen paulacarmen Ma numesc Mitran Paula Carmen, sunt nascuta pe 8 martie 1953, iar anul acesta m-am pensionat la limita de varsta, avand o vechime de 25 de ani in domeniul ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala andra_georgi2002 andra_georgi2002 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se calculeaza pensia pe caz de boala. In functie de salariul net pe ultimele 6 sau 12 luni, sau venitul pe aceasta ... (vezi toată discuția)