avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si HG nr. 257/2011 pentru aprobarea Normelor de aplicare a legii (pagina 10)

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010 si intra in vigoare de la data de 1 ianuarie 2011.

Actul normativ, in integralitatea sa, poate fi consultat accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Miercuri, 22 Decembrie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incetarea, suspendarea sau reluarea platii pensiei se face in conditiile Legii nr. 263/2010. Legiuitorul a vrut sa accentueze ca se va face distinctia intre sisteme, dupa cum cel caruia i se modifica drepturile de pensie i s-au deschis aceste drepturi in sistemul public sau in sistemul militar. Mi-e greu sa-mi dau seama acum, cand Legea nr. 263/2010 de-abia a intrat in vigoare, care este sensul sau importanta sintagmei de la finalul art. 116.

Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu am avut timp sa citesc foarte bine legea pensiilor. Perioada lucrata in conditii deosebite se calculeaza si in vederea cresterii stagiului de cotizare? Spre exemplu, daca am lucrat 10 ani in conditii deosebite, fi-va calculat stagiul de cotizare dupa urmatorul model? Stagiu cotizare = 10 ani + 10x3 luni?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010
Art. 18
Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezinta, conform legii, stagiu de cotizare realizat in conditii deosebite, conditii speciale sau alte conditii de munca se acorda perioade suplimentare la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu, care constituie stagii de cotizare in conditii normale, dupa cum urmeaza:
a) 3 luni pentru fiecare an lucrat in conditii deosebite de munca;
b) 6 luni pentru fiecare an lucrat in conditii speciale de munca;
c) 12 luni pentru fiecare an lucrat in alte conditii de munca asa cum sunt reglementate la art. 29 alin. (2).
Mersi pentru promptitudine, tocmai ce vazusem si eu textul.
Ultima modificare: Luni, 3 Ianuarie 2011
OvidiuDanut, utilizator
NU SE MAI DEPUNE DOSARUL CU O LUNA INAINTE DE DATA PENSIONARII?
MI S-A SPUS CA DUPA NOUA LEGE DOAR EXACT IN ZIUA INDEPLINIRII CONDITIILOR DE PESIONARE!!

Alte discuții în legătură

Calcul pensie daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza pensia la limita de varsta, mai exact daca se iau in calcul veniturile obtinute in ultimii ani de activitate.Solicit ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie paulacarmen paulacarmen Ma numesc Mitran Paula Carmen, sunt nascuta pe 8 martie 1953, iar anul acesta m-am pensionat la limita de varsta, avand o vechime de 25 de ani in domeniul ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala andra_georgi2002 andra_georgi2002 Buna ziua, va rog sa imi spuneti cum se calculeaza pensia pe caz de boala. In functie de salariul net pe ultimele 6 sau 12 luni, sau venitul pe aceasta ... (vezi toată discuția)