avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contributii; stagiu realizat in alt stat; pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contributii; stagiu realizat in alt stat; pensie

Cei ce lucreaza in strainatate,legal,si contribuie la fondul de pensii de acolo,poate sa contribuie si in Romania? La pensionare se tine cont de perioada muncita in strainatate? Se poate lua pensie si din tara si din strainatate?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:00, 22 Decembrie 2010
Orice cetatean roman, indiferent ca lucreaza in Romania sau in alt stat, poate sa incheie un contract de asigurare sociala (adica sa contribuie la sistemul public din Romania).

Perioada lucrata in alt stat si pentru care o persoana plateste contributiile de asigurari sociale constituie stagiu de cotizare si in Romania (se aduna cu stagiul realizat in Romania in vederea deschiderii drepturilor de pensie). Orice persoana poate primi doua pensii, atat din partea statului roman, cat si din partea altui stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada lucrata in alt stat - pensie comunitara lilia capatina lilia capatina LUCREZ INTR-O FAMILIE IN SPANIA LEGAL SI COTIZEZ LA SEG.SOCIALA.AS VREA SA STIU DACA ACESTI ANI SE VOR CUMULA LA VECHIMEA IN MUNCA PENTRU PENSIA DIN ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie dupa activitatea lucrata in strainatate cezara ioana cezara ioana in situatia in care s-a lucrat in Romania 16 ani, s-a plecat in Israel cu contract de munca de 8 ani si apoi in Italia cu contract de munca de 4 ani, statul ... (vezi toată discuția)
Se pot adauga anii lucrati in romania celor lucrati in strainatate? ContSters59529 ContSters59529 Am lucrat inRomania intre 1965 si 1971. In total 6 ani cu carnet munca. Am plecat din tara iar in strainatate, unde acum am domiciliul, am lucrat 18 ani apoi ... (vezi toată discuția)