avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... procesul verbal de contraventie mai poate fi atacat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

procesul verbal de contraventie mai poate fi atacat daca a fost semnat?

procesul verbal de contraventie mai poate fi atacat daca a fost semnat? ce sanse sunt in cazul in care agentul constatator a descris o contraventie, respectiv depasirea numarului de persoane intr-un microbuz, dar a incadrat fapta din punct de vedere juridic la un art. 58 lit. t din OUG 109/2005 care prevede o cu totul alta contraventie, respectiv neoprirea in trafic la semnalul regulamentar al inspectorilor, prin urmare descrierea starii de fapt nu corespunde cu incadrarea juridica - incalcandu-se astfel dispozitiile art. 16 alin. 1 din Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor..
de asemenea art. 17 alin. 6 din Ordonanta 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, prevede ca in situatia in care contravenientul este persoana juridica in procesul-verbal sa fie sanctionata aceasta, si sa fie trecuta cu toate datele de identificare... or, in cazul meu a fost sanctionat soferul si nu societatea pe numele careia este inscrisa masina.

apreciati ca sunt sanse sa scap de amenda daca fac plangere in situatia in care soferul a semnat atat la sectiunea contravenient- luat la cunostinta, cat si si pe instiintarea de plata, componenta a procesului- verbal.......
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:44, 23 Decembrie 2010
existenta semnaturii nu va impiedica sa formulati plangere in termen de 15 zile de la comunicarea pv. Motivele aratate pot fi in masura sa duca la anularea pv.
Soferul a comis presupusa contraventie si nu persoana juridica.Agentul in mod corect a apreciat situatia de fapt.In ceea ce priveste neconcordanta intre situatia descrisa si incadrarea juridica aceasta reprezinta principalul motiv al plangerii contraventionale.In aceasta situatie nu este relevant aspectul potrivit caruia soferul a semnat actul de sanctionare.Depuneti plangere contraventionala in termen de 15 zile de la data intocmirii pv la judecatoria in circumscriptia careia s-a savarsit contraventia.
Ultima modificare: Joi, 23 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
In termenul legal de 15 zile putetit formula contestatie la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei.
Puteti invoca prevederile art.16 OG nr.2/2002,dar si alte prevederi de nulitate,daca acestea ar rezulta din completarea eronata a procesului verbal,in temeiul disp.art.17,19,34 al acelui act normativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal intocmnit gresit nu corespunde data si incadrarea contravntei mihai0888 mihai0888 Acum o luna de zile am fost oprit cu masina de serviciu in trafic fara intentie nu am avut permisul de conducere la mine politistul mia trecut acest fapt in ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv intocmit gresit ContSters105013 ContSters105013 Buna ziua, Pe scurt: Am fost oprit de agent..radar..nu am semnat PV. Pe PV au trecut adresa din buletin, fara sa observe ca am mutatie in alta localitate. ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala lupascumihaela lupascumihaela Buna ziua, Doresc sa stiu ce sanse sunt ca un pv de contraventie circulatie sa fie anulat in instanta si carei instante trebuie sa ma adresez) avand in ... (vezi toată discuția)