avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzarea unui teren de catre un SRL catre unul dintre ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzarea unui teren de catre un SRL catre unul dintre asociati

Am un teren detinut de un SRL si vreau sa il vand unei pf, respectiv unuia dintre asociati. as dorii sa stiu la ce pret pot vinde. am posibilitatea de a vinde la pretul de achizitie? sau trebuie sa vand la pretul real al terenului?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:57, 20 Martie 2008
Da, si sa nu vinzi in pierdere, dar nu cred ca se pune problema. Situatia financiara a societatii e ok?
da e ok..e in profit pe anul trecut.
trebuie sa vinzi la pretul pietei , deoarece este tranzactie intre persoane afiliate ( daca asociatul detine mai mult de 25%)

Andreea Lisievici a scris:

sabinisa a scris:
Terenul ce se va vinde tr vandut la valoarea reala pt ca altfel este evaziune fiscala.

:O Cred ca te inseli! Pretul se stabileste liber de parti, trebuie doar sa fie efectiv platit si nu dauneze altora, ex creditori.

Daca e in capital si se vinde tr sa se faca intai diminuare de capital si abia apoi se vinde. Altfel nu e legal.

Nu mai spune niciodata prostia asta! #-o Te rog eu mult! Daca nu iti e la indemana o carte de comercial sau legea 31 comentata, vezi ca s-a mai discutat pe forum.


Nu te supara, Andreea! Adriana istudor are dreptate. Nu poti vinde terenul sub pretul pietei.
In ceea ce priveste diminuarea, sa stii ca acest teren este purtator de TAXE daca e in patrimoniu si NEPURTATOR, daca e in capital. Orice SC are si o CONTABILITATE si legile ei. De aceea se impune dimnuarea si nu din cauza lui 31 sau a DREPTULUI COMERCIAL.
Nu vad ce treaba au taxele cu regimul bunului. Poate ca o exista diferenta asta, insa din punctul de vedere al modului de transmitere nu are importanta! Ce conteaza ca intr-un caz platesti taxe si in altul nu? Ce legatura are asta cu reducerea capitalului social? Nu-mi spune ca reglementarile contabile impun derogarea de la dreptul comercial, ca nu se poate! Taxele sunt un aspect adiacent, accesoriu unor bunuri, nu pot ele determina modul in care un bun circula, ci invers!

Si inca ceva: daca se vinde sub pretul pietei catre un afiliat (dar nu la modul flagrant si derizoriu), singura sanctiune aplicabila de autoritatile fiscale este reconsiderarea pretului si recalcularea taxelor, iar nu constatarea vreunei infracituni de gen evaziune fiscala.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2008
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Imobil achizitionat pe cabinet de avocatura andrapetrache andrapetrache Buna ziua. Detin un cabinet de avocatura si in 2009 am achizitionat un imobil.intrucat taxele sunt foarte mari,as vrea sa-l vand, cumparator sa fiu eu ca ... (vezi toată discuția)
Asociatiile non profit FloreaElena FloreaElena Asociatia non profit care desfasoara o activitate de protectie a animalelor, are voie sa cumpere un animal ( cal) si sa incheie un contract de Vanzare - ... (vezi toată discuția)
Achizitie de la asociatul unic lindemona lindemona Buna ziua, As dori sa stiu daca un SRL poate achizitiona materie prima de la asociatul unic (care este producator individual) sau cum se poate proceda in ... (vezi toată discuția)