avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa Inmatriculare Auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa Inmatriculare Auto

Buna ziua

Am o masina cu numere de inmatriculare de Spania. Am facut RAR-ul si am platit toate actele inafara de taxa de prima inmatriculare. Luni va trebuie sa o platesc la Finante. Intrebarea este : Pot da in judecata statul roman pentru a nu plati taxa ?
Daca nu platesc taxa Luni am garantia ca nu o voi plati majorata cu pana la 50 %?
Ce pot sa fac?? Multumesc Frumos si Sarbatori Fericite!!!
Cel mai recent răspuns: Matei Eugen Marius , utilizator 17:38, 29 Decembrie 2010
daca nu achitati taxa, nu inmatriculati masina. mai bine o inmatriculati si apoi cereti returnarea taxei auto.
Nu puteti inmatricula masina fara a plati taxa de poluare. Pastrati copie dupa decizia de impunere si dupa chitanta de plata a taxei de poluare pentru a putea recupera ulterior suma astfel achitata prin hotarare judecatoreasca.
DE UNDE SUNTETI?
Puteti inmatricula autoturismul fara plata taxei de poluare, dar trebuie sa chemati in judecata Serviciul Inmatriculari , si instanta ii va obliga sa inmatriculeze auto in cauza.
Partea rea a acestei situatii este ca la Oradea se dau termene de judecata anul viitor in toamna, si nu este placut sa stati cu masina neinmatriculata atata vreme. Acum depinde la dvs ce termene de judecata se dau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare auto ce facem inscriem ori asteptam GEOSTOIAN GEOSTOIAN Am o masina adusa din Spania la care sunt titular,pana acum am circulat cu toate actele in regula platite acolo,dar n sept mi se expira itp si nu-mi mai ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina sympa sympa Buna ziua! Mi-am adus masina personala din Spania in Romania si-acum as vrea sa o inmatriculez in Romania tot pe numele meu.Este un Volkswagen Passat din ... (vezi toată discuția)
Auto - ce acte sunt necesare pentru inmatriculare in tara? nicolaeselaru76 nicolaeselaru76 daca sant propietarul unei masini in spania si vreau sa o aduc in romania ce trebuie sa fac care sint actele necesare si cat ma costa . asta daca poate sti ... (vezi toată discuția)