avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Inmatriculare masina
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inmatriculare masina

Buna ziua!
Mi-am adus masina personala din Spania in Romania si-acum as vrea sa o inmatriculez in Romania tot pe numele meu.Este un Volkswagen Passat din 1999, motor de 1.8.Mi-au spus ca ma costa 1750 euro, ceea ce mi se pare foarte mult.Mai povestind despre problema asta am inteles ca ar fi o varianta sa dau in judecata si sa nu mai platesc taxa asta.Nu stiu care e insa procedura, pe cine sa dau in judecata sau orice alte variante sa scap de taxa...Ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: Laura Mata , Avocat 15:21, 17 August 2012
mergeti la RAR sa va dea certificatul de omologare. Cu certificatul de la RAR, contractul de vanzare cumparare si traducerea acestuia solicitati Prefecturii-Serviciul de Inmatriculari sa inmatriculeze autoturismul fara a achita taxa de poluare, deoarece aceasta are un caracter nelegal si contravine legislatiei comunitare. Dupa ce vi se comunica ca nu se inmatriculeaza introduceti cerere de chemare in judecata la Tribunalului - sectia contencios administrativ unde domiciliati si cereti sa se dispuna inmatricularea autoturismului. Trebuie sa achitati o taxa de 43 lei si un timbru judiciar de 0,30 lei.
Pentru a evita plata taxei de poluare la inmatricularea masinii aveti nevoie de o hotarare judecatoreasca care sa oblige Serviciul de Inmatriculari la inmatricularea masinii fara achitarea taxei.
Multumesc mult pentru informatii.
Aveti cumva vreun formular sau un model cum ar trebui sa arate cererea de chemare in judecata?
adresati-va unui avocat care sa va redacteze cererea de chemare in judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere autoturism fara a plati taxa razaila razaila Salut.Am nevoie de ajutor pentru a inscrie un autoturism marca volkswagen passat 2001 fara a mai plati acea taxa auto.Am auzit ca este posibil prin ceva numit ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto fara plata taxei pacaliciosu pacaliciosu Va salut ! Avand in vedere ca taxa de inmatriculare a masinilor in Romania este ilegala si aberanta, caut un avocat dispus sa ma ajute in actionarea statului ... (vezi toată discuția)
Refuz de a achita taxa de poluare niculaucarmen niculaucarmen am cumparat un autoturism din Franta iar pentru efectuarea inmatricularii in Romania mi s-a calculat taxa de poluare printr-o decizie a Ministerului ... (vezi toată discuția)