avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O sera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O sera

O sera (unde se vor planta flori) are caracterul unei constructii temporare sau permanente? va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: cucu_bau , utilizator 20:36, 27 Decembrie 2010
Depinde din ce materiale o faceti.
Cred ca intra in categoria constructiilor provizorii, avand caracter temporar (perioada in care se cultiva), urmand ca, dupa recoltare sau o anumita perioada de timp, sa o desfiintati si sa infiintati o alta cultura, intr-un alt loc. Daca o construiti cu fundatie si instalatii, cred ca va capata caracter permanent. Va intereseaza daca va trebuie autorizatie de constructie? Chiar si pentru constructiile cu caracter temporar se emite autorizatie de constructie.
Va multumesc pentru raspunsuri. In legatura cu autorizatia m-am lamurit dar, problema e in felul urmator, e vorba de un proiect pentru a accesa fonduri europene, am facut toata documentatia, autorizatii.....si tot ce trebuie, iar acum imi respinge proiectul pe motiv ca eu am un contract de comodat cu proprietarul terenului si.......nu e bine, trebuie sa fiu proprietar pe teren pentru ca, constructia unei sere....care este o constructie permanenta........asa prevede legea, sa fi proprietar pe terenul respectiv. Sera e construita din cadre metalice si sticla (geam), iar ca si fundatie....sunt niste piloni (ciocane parca le zice) din beton, care intra in pamant. Mie asta nu imi este clar.....daca fundatia nu e continua, are doar acei piloni, intra la constructii permanente sau provizorie (temporara)? va multumesc.
are caracterul unei constructii permanente.
ok, va multumesc pentru raspuns. Puteti va rog sa-mi dati si un temei legal, asa mai detaliat....pe intelesul tuturor?

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie 2 suspectul suspectul Din necesitatea de a imi elibera garajul am cumparat niste profile metalice subtiri si am construit un schelet metalic cu gandul sa il imbrac in nylon (un ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie pentru solar aleahimairam aleahimairam Buna seara. Va rog sa ma lamuriti si pe mine . Este necesara o autorizatie de constructie pentru un solar de legume? precizez ca solarul nu are fundatie. va ... (vezi toată discuția)
Garaj de masina mobil dome dome Buna seara.Stie careva daca iti trebuie autorizatie de constructie ptr un garaj de masina mobil atata timp cat nu este facut cu fundatie?Garajul asi vrea sa-l ... (vezi toată discuția)