avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Actualizarea obiectului de activitate potrivit CAEN ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Actualizarea obiectului de activitate potrivit CAEN rev.2

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca stiti cat costa acum o actualizare a obiectului de activitate potrivit CAEN rev.2. Am pe cineva care nu a fact acest lucru in perioada de asa zisa gratuitate. La inceputul anului 2008 am platit 875 lei pentru aceasta actualizare, iar dupa a fost "gratuita".
Va multumesc si va urez toate cele bune!
Cel mai recent răspuns: leuca_luminita , utilizator 00:37, 7 Ianuarie 2011
vladonne, ceva pare dubios in chestia asta; mie mi-au trimis prin februarie 2010 cred instiintare de la finante cum ca trebuie sa merg sa-mi actualizez codurile CAEN altfel imi radiaza PFA-ul; cand am fost la registrul comertului am completat o cerere prin care radiam o lista imensa de coduri caen (15 cred); inainte am avut 7221, 7222,7230 si 7240, am anulat coduri care nu aveau nimic de-a face cu programarea (5811 - activitati de editare a cartilor, 5813 - activitati de editare a ziarelor) dar mi-au fost alocate automat cred; cel mai bine ar fi sa mergi la registrul comertului sa vezi cum stau lucrurile pe acolo, cu putin noroc ridici doar certificatul de inregistrare cu noul cod caen si certificatul constatator (asta tine loc de autorizatie parca)...
Aveti PFA-ul pe Legea 300? Daca da, atunci ar fi trebuit sa mergeti la ONRC si sa va conformati OUG 44/2008.

Cred ca asa am. Am intrat pe [ link extern ]
si m-am gasit :(( Exista o rezolutie prin care s-a dispus radierea cu data 17.05.2010. Deci sunt radiat 100% nu? Eu pe 05.06.2010 ma luptam cu functionarii aflati in greva sa-mi reduca norma cu 50%. Am mers la Admin Fin, am completat cereri, ... Nimeni nu a zis nimic.

Multumesc de raspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
vladonne, utilizator
vladonne a scris:

Aveti PFA-ul pe Legea 300? Daca da, atunci ar fi trebuit sa mergeti la ONRC si sa va conformati OUG 44/2008.

Cred ca asa am. Am intrat pe [ link extern ]
si m-am gasit :(( Exista o rezolutie prin care s-a dispus radierea cu data 17.05.2010. Deci sunt radiat 100% nu? Eu pe 05.06.2010 ma luptam cu functionarii aflati in greva sa-mi reduca norma cu 50%. Am mers la Admin Fin, am completat cereri, ... Nimeni nu a zis nimic.

Multumesc de raspunsuri.

Buna dimi!

Nu va culcati pe o ureche! Mergeti la ONRC si solicitati un Certificat constatator din care sa reiasa faptul ca sunteti radiat di depuneti-l la "desteptii" aia de la ANAF, pentru a incheia socotelile si cu ei. Imi pare rau pt dvs. dar daca vreti sa mai desfasurati activitate trebuie sa va reinfiintati ca PFA lucru care va va scoate din pusculita vreo 350-400 lei.
Multa bafta si toate cele bune!

Si cu facturile emise dupa radiere ce se intampla? Banuiesc ca eu voi avea probleme si nu SRL-ul care le-a platit.
Eu am fost de buna credinta (adica am dovada ca am platit contributiile: impozit, pensie, sanatate).
vladonne a scris:

Si cu facturile emise dupa radiere ce se intampla? Banuiesc ca eu voi avea probleme si nu SRL-ul care le-a platit.
Eu am fost de buna credinta (adica am dovada ca am platit contributiile: impozit, pensie, sanatate).

Mergeti la ANAF si intrebati-i pe ei de ce nu au luat in considerare datele pe care le-a primit de la Registru referitor la radiere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa: radiere conform oug 44/2008 dre_andrei dre_andrei Salut, Am infiintat in 2007 un PFA. Toate bune si frumoase, norma de venit, eliberez facturi, iau banii. In aprilie 2011 depun actele pentru un credit si ... (vezi toată discuția)
Recodificare automata - implicatii? Popu Popu Am avut inainte de recodificare codurile CAEN 7221, 7222,7230 si 7240 toate la norma de venit. In urma recodificarii automate(presupun) aceste 4 coduri s-au ... (vezi toată discuția)
Prelungirea termenului privind actualizarea obiectului de activitate potrivit caen rev.2 Eliza Matei Eliza Matei Va redau alaturat ceea ce a aparut pe site-ul ORC: În şedinţa din 25.02.2009, prin H.G. nr. 185/2009, Guvernul României a prelungit termenul prevăzut la ... (vezi toată discuția)