avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DEPUNERE PLANGERE
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DEPUNERE PLANGERE

Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a continuat cu amenintari din ambele parti. Mai tarziu cel care l-a lovit impreuna cu mai multi baieti din sat l-au batut pe baiatul meu si i-au rupt piciorul. Baiatul meu are un martor. Precizez ca baiatul meu nu a facut uz de violenta deloc.

In cat timp se poate depune plangere?
Ma puteti sfatui asupra cursului lucrurilor daca ar depune plangere?

Se poate ca lucrurile sa se intoarca impotriva fiului meu daca depune plangere avand in vedere ca el a injurat primul?
Ultima modificare: Luni, 27 Decembrie 2010
mariuscrisan, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:10, 30 Decembrie 2010
In 60 de zile va depune plangere penala prealabila ce va fi insotita de certificatul medico legal si proba cu martori.
Succes!
Sa faca rost de certificat medico-legal si sa faca plangere la politie. Se poate considera provocare, faptul ca l-a injurat, dar cel mult agresorul va beneficia de circumstante atenuante.
In termen de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului ,trebuie depusa plangere penala pentru lovire si alte violente la postul depolitie sau la parchetul competent teritorial.
Trebuie scos certificat medico-legal,care va concluziona asupra numarului de zile de ingrijiri medicale de care are nevoie pentru refacere fiul dvs.
Acest numar de zile este cel care determina stabilirea incadrarii juridice a faptei.
Se pot solicita in afara pretentiilor civile(transport,medicatie,refacere,alte cheltuieli) si daune morale.
Pastrati toate documentele care privesc efectuarea cheltuielilor(bonuri,chitante,facturi,retete,etc
Este necesar ca fiul dvs. sa se deplaseze la Serviciul de Medicina Legala pentru obtinerea unui certificat medico-legal prin care sa se constate leziunile suferite rezultate de pe urma loviturilor primite , precum si nr. de zile de ingrijiri medicale necesare vindecarii acestora.
In functie de nr. de zile de ingrijiri medicale se va face si incadrarea faptei, respectiv de la 1- 20 de zile lovire si alte violente, de la 21-60 zile vatamare corporala, de la 61 de zile in sus -vatamare corporala grava.
Apoi, plangerea se depune fie la politie, fie la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauze in fond, in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului/lor.
De asemenea, fiul dvs. se poate constitui parte civila in procesul penal impotriva agresorilor, pana la citirea actului de sesizare atat cu despagubiri materiale cat si cu despagubiri morale.
Consultati avocat.
Am fost la medicina legala. Leziunile necesita 25-30 de zile de ingrijiri medicale.

Alte discuții în legătură

Agresiune corporala ninaci cristian ninaci cristian vreau sa stiu ce se poate face in urma unei agresiuni corporale,am fost batut de o persoana,fara sa ii fac nimic. A venit direct la mine si mi-a dat cu pumni ... (vezi toată discuția)
Agresiune daune maier maier buna ziua .in data de 1 ian. am fost agresat prin lovire.ce ma sfatuiti;in 3 ian. (luni) sa merg la medicina legala pt. certificat iar apoi sa fac o ... (vezi toată discuția)
Agresiune intre minori omamarevoltata omamarevoltata Buna ziua.sunt o mama al carui fiu,de 17 ani,a fost supus unei agresiuni de catre alti colegi de liceu,fapt in urma caruia s-a ales cu o fractura de oase ... (vezi toată discuția)