avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mandatul de arestare international
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mandatul de arestare international

As dori sa stiu daca ma puteti ajuta in ce consta urmarirea prin Interpol. Care sunt pasii care ii fac ei. Sau care sunt metodele prin care ei cauta persoana data in urmarire prin Interpol

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:52, 29 Decembrie 2010
Nu cred ca are importanta culoarea atentionarii,ci faptul ca beneficiaza de atentia politiilor nationale,membre ale Interpolului,care daca il gasesc,il predau politiei romane,in virtutea mandatului.
Si atunci Politia de ce zice ca in functie de gravitate se emite acest mandat de arestare international prin Interpol??
Raspunsul este simplu:
Nu va fi urmarit prin Interpol un hot de gaini sau unul care a sustras o stcla de bautura din magazin
Gasiti aici, mai multe informatii si, in plus, puteti intreba direct sursa:
[ link extern ]

Daca accesati google, gasiti si informatii despre Biroul National Interpol (BNI)- activitati de cooperare judiciara internationala privind: combaterea infractiunilor de omor deosebit de grav, furt, fraude bancare, contrabandă cu ţigări, infractiuni informatice etc.
Legea nr.224/2006:
[ link extern ]

Numai ca eu nu am prezentat prejudiciul concret, si nu am zis de "un hot de gaini sau unul care a sustras o stcla de bautura din magazin ".
si am intrebat daca se poate face mandat de arestare international pentru asa ceva...

Alte discuții în legătură

Consecinte furt in germania CristinelI CristinelI buna ziua, va rog eu mult sa ma ajutati cu o problema. un prieten foarte bun de-a meu a fost plecat acum 2 saptamani in germania, in vacanta, si a furat ... (vezi toată discuția)
Persoana urmarita maria1945 maria1945 Cum poate afla o persoana care este pusa sub urmarire generala pe teritoriul Romaniei, daca este urmarita si international?( sau interpol)? Multumesc (vezi toată discuția)
Urmarire internationala dyenutza dyenutza am si eu o rugaminte la dumneavoastra...am o cunostinta care a luat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt furt calificat...si a reusit sa plece din tara pana sa ... (vezi toată discuția)