avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar daca nu e inscris in CCJ?

Revin cu o intrebare la care nu am primit nici un raspuns. Jristul este considerat stagiar 2 ani "la debutul"in meserie chiar daca nu e inscris in colegiu? Institutia in cadrul c areia lucreaza trebuie sa ii asigure un indrumator?
Din cate stiu, nu am auzit sa fie stagiatura pentru juristi. Dar......
Cum nu!! scrie in statutul juristilor...ideea e dc e institutia in care lucreaza trebuie sa ii asigure un indrumator in perioada de debut?
1. stagiar DA
2. institutia nu este obligata sa-ti asigure indrumator dar poate pune conditia sa fii inscrisa in CCJ
3. indrumator iti iei de la CCJ daca nu cunosti pe nimeni si nu ai preferinta iti dau iei indrumator si nu conteaza unde esti angajat tu sau indrumatorul tau
Multumesc....!! Eu cand am debutat in meserie la institutia respectiva nu a mai fost niciodata un consilier juridic si nici nu este pana in prezent...dECI AM LUAT TOTUL DE LA ZERO DE ACOLO SI fiindca nu am avut un "indrumator", am actionat dupa cum am considerat ca este bine.De exemplu acum am un control care ma intreaba ca de ce nu am semnat toate actele institutiei in acea perioada.Nu sunt toate semnate...dar asa am considerat ca in perioada de debut...nu trebuiesc avizate.AM PROCEDAT GRESIT, ASA-I?
:D depinde de ce acte este vorba, daca avizarea acestora ti s-a dat ca atributie de servici adica in functie de fisa postului!
Puteau sa te angajeze doar pentru a-i reprezenta la procese fara sa ai dreptul de a le aviza actele .
verifica-ti fisa postului si mai vorbim...respectiv in functie de asta raspunzi #-o...sau nu...:P...:D

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi: cum ati dat examenul de definitivat? ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)
Despre consilieri juridici MirceaWlf MirceaWlf Bună ziua, am o nelămurire despre cum se obține titlul de “consilier juridic stagiar”. Acesta se obține odată cu înscrierea într-un Colegiu al ... (vezi toată discuția)