avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deductibilitate de taxe in caz de sponsorizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deductibilitate de taxe in caz de sponsorizare

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: firma la care lucrez a facut o sponsorizare. As vrea sa stiu care este regimul acestei sponsorizari din punct de vedre al deductibilitatii de taxe (impozit pe profit). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 09:41, 28 Decembrie 2010
art 21
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

1. 3 la mie din cifra de afaceri;

2. 20% din impozitul pe profit datorat.

norme :
Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, [...] scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă aceste cheltuieli însumate îndeplinesc cumulativ condiţiile prevăzute de art. 21 alin. (4) lit. p) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Cheltuiala cu sponsorizarea este nedeductibila, dar se scade din impozitul pe profit datorat in limitele de mai sus .
De retinut ca suma se poate scadea doar din impozitul pe profit iesit din calcul, nu si din impozitul minim (cel care era in vigoare pana la 01.10.2010 ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizari Elleny Elleny Buna! Va rog daca poate cineva sa imi spuna si mie care este modificarea legislativa privind sponsorizarile? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul pe bursa Cosmin140 Cosmin140 Buna ziua Societatea noastra se ocupa cu Formare Profesionala a Adultilor pentru vanzatori, bucatari etc. si dorim sa dam o suma de bani ca bursa. Cum se ... (vezi toată discuția)
Legea sponsorizarii ARKzad ARKzad care este suma maximă cu care poate un sponsor persoană juridică să sponsorizeze un beneficiar?se poate face o sponsorizare cu o suma fixă lunară pentru ... (vezi toată discuția)