avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Legea sponsorizarii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Legea sponsorizarii

care este suma maximă cu care poate un sponsor persoană juridică să sponsorizeze un beneficiar?se poate face o sponsorizare cu o suma fixă lunară pentru un beneficiar ONG?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 5 Decembrie 2015
Codul fiscal
Art.21
(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
...
p) cheltuielile de sponsorizare şi/sau mecenat şi cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

1. 3 la mie din cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul «cifra de afaceri» această limită se determină potrivit normelor;

2. 20% din impozitul pe profit datorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Benefici aureljoe aureljoe buna ziua! am si eu o intrebare daca o persoana sponsorizeaza o persoana cu handicap ce benefici ii aduce sponsorului? (vezi toată discuția)
Deductibilitate de taxe in caz de sponsorizare elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: firma la care lucrez a facut o sponsorizare. As vrea sa stiu care este regimul acestei ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare cristinadum cristinadum In ce conditii poate o Societate Nationala sa faca o sponsorizare catre un club sportiv atata timp cat in statul de organizare si functionare nu exista o ... (vezi toată discuția)