avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... reziliere contract abonament telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

reziliere contract abonament telefonie mobila

Buna ziua
Va scriu cu o nelamurire privin rezilierea unui abonament la o firma de telefonie mobila.
O descriere succinta a situatiei ar fi urmaqtoarea :

Prelungirea curenta a abonamentului s-ar fi incheiat undeva in ianuarie 2011 , in septembrie 2010 am cerut operatorului sa trec la un plan tarifar mai mare intrucat cel ce il aveam era vechi , depasit si cu facilitati mai mici .Problema e ca mi-au bagat pe gat si o prelungire cu 12 luni a abonamentului pe care ei insista sa le platesc despagubiri in caz ca decid sa reziliez , despagubiri care inseamna abonamentul lunar inmultit cu lunile ramase .
Stiu ca a fost emisa legea 161 / 2010 in care in cazul in care nu beneficiez de vre-o oferta la vre-un telefon sau ceva de genu pot sa reziliez abonamentul , numai ca cei de la telefonie mi-au bagat motivul ca in acea lege e stipulat ca doar daca e trecut in contract o suma fixa pot sa beneficiez de facilitatile legii , altfel ne fiind stipulata vre-o suma fixa de plata ci doar acel paragraf privind plata in avans a abonamentului ma obliga practic sa stau in retea sau sa le dau bani care practic nu le sunt cuveniti

Stiti cumva daca am vre-o scapare din situatia asta fara sa fiu nevoit sa le platesc abonamentul in avans pe un an ?
Cel mai recent răspuns: L.D. Marza-Cabinet de avocat , Avocat 18:50, 28 Decembrie 2010
incercati sa faceti o sesizare scrisa la OPC.
cred ca o sesizare la opc ar putea sa va ajute. IN schimb fiti foarte atent ce semnati. Contractul e legea partilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract servicii romtelecom Corina40 Corina40 Am fost posesoarea unui contract de furnizare servicii de telefonie, televiziune si internet cu Romtelecom. Am solicitat rezilierea contractului renuntand ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila crinadc crinadc Buna ziua! As dori sa stiu care este acea ordonanta/ lege prin care o persoana fizica - care nu mai poate sa-si plateasca abonamentul de telefonie mobila- ... (vezi toată discuția)
Furnizorul nu respecta legea 161/2010 DrThrax2010 DrThrax2010 am fost luna asta de vreo 2 ori pana akuma sa reziliez niste servicii la ei... am facut contractu pe data de 16-04-2010 si ei imi spun ca nu pot rezilia ... (vezi toată discuția)