avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurarea facultativa a locuintei.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurarea facultativa a locuintei.

Va salut. In conditiile in care se opteaza pentru o asigurare complexa (facultativa) a locuintei,mai este ceruta de lege si asigurarea obligatorie a locuintei?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Artigas , utilizator 12:10, 29 Decembrie 2010
Nu. art.11. alin a si b.
Proprietarii care au cumpărat deja o asigurare facultativă ce acoperă daunele produse de inundaţii, cutremure şi alunecări de teren nu vor mai trebui să încheie şi una obligatorie.
Asadar, nu intra sub incidenta Legii nr. 260/2008 „persoanele fizice si juridice care si-au incheiat o asigurare facultativa a locuintelor care sa acopere toate riscurile prevazute in asigurarea obligatorie
Am citit art.11 alin.a si b din Legea nr.260/2008,dar acolo nu se face vorbire despre acest aspect ci despre ci despre alte reglementari.
Nu ma refeream la cei care deja au cumparat asigurari complexe(facultative),ci la cei care acum doresc sa-si cumpere o asemenea asigurarea.Cei care au deja asigurare facultativa nu sunt obligati sa o incheie pe cea obligatorie pana la expirarea asigurarii facultative,dar ulterior pot sa o reinoiasca pe cea facultativa si sa nu o incheie pe cea obligatorie?
In Legea 260/2008 nu am remarcat vre-o referire la acest aspect,dar in declaratia oficiala facuta presei,Marius Bulugea Presedintele PAID,afirma ca asigurarea facultativa nu substituie asigurarea obligatorie a locuintei.
Si atunci cum stau lucrurile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie ContSters208625 ContSters208625 Buna ziua In cazul in care deja exista o asigurare facuta la achizitionarea unui apartament prin credit imobiliar, mai este necesara 'asigurarea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor dellux dellux Daca am incheiat o asigurare facultativa a locuintei de 17 euro trebuie sa am si asigurarea obligatorie PAD ? (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta lucialuca lucialuca Buna seara! Intrebarea mea este : daca am asigurare facultativa (de vreo 3 ani ) la apartamentul pe care il detin trebuie sa fac si asigurarea obligatorie (de ... (vezi toată discuția)