avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Articol.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Articol.

Poate un articol dintr-o lege oarecare sa anuleze toate principiile care au stat la baza elaborarii respectivei legi prin continul lui? Un articol nu abordeaza exclusiv aspectele juridice necesare contextului legii?
Cel mai recent răspuns: tlefter , utilizator 10:02, 7 Ianuarie 2011
elena138 a scris:

Reabilitarea nu inseamna ca omul s-a nascut din nou! Divortul, odata pronuntat, nu mentine starea de casatorie, dar omul este divortat, nu netrecut printr-o casatorie. Aspectele nu sunt chiar asemanatoare, in sensul ca reabilitatul, daca va comite o noua infractiune, va fi judecat si prin prisma infractiunii care a stat la baza condamnarii anterioare.
O lege poate fi completata sau modificata, dupa cum realitatea sociala o cere. Este o drama ceea ce vi s-a intamplat, dar este valabila legea pentru toti cei dovediti colaboratori ai Securitatii. Nu puteti afirma ca platiti acum pentru fapte din trecut, pentru ca nu vi se cere nimic.
Completarea legii, modificarea, abrogarea... nu sunt limitate in timp. Acestea sunt rezultatul relatiilor sociale care trebuie reglementate normativ.

Cred ca nu intelegeti situatia.Tara in 1990 s-a angajat ca va avea grija de ranitii in Revolutie.Dupa 20 ani nu mai vrea acest lucru. Va dau un exemplu: Are loc un accident de munca cei vinovati platesc victimelor despagubirii.Credeti ca aveam nevoie de mila guvernantilor? Eu cred ca puteam sa ma descurc onorabil dar nu pot sa fac acest lucru cu handicapul pe care-l am in urma participarii la Revolutie
Daca mi-a anulat sprijinul acordat nu inseamna ca platesc?Ca sunt pedepsit?
Cum ramane cu principiul ; Nici o pedeapsa in afara legii?
procmarci a scris:

Nici Legea 341/2004 si nici HG 1412/2004 nu face nici o referire la conditia de necolaborare cu vechile structuri ale securitatii sau contraspionajului.
Aceste certificate au fost semnate de Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989.(SSPR).
Va sfatuiesc sa intentati o actiune in instanta impotriva hotararii de retragere a titlului emisa de acest SSPR.
Luati legatura cu un avocat, ca se merita orice cheltuiala.

Va multumesc pentru sfat.Va doresc multa sanatate si La Multi Ani!
Mergeti la un avocat, desi probabil ati fost deja (deduc din raspunsul dumneavoastra ca ati contestat in justitie decizia CNSAS in privinta dvs si ati pierdut). In opinia mea, sunt sanse 0 pe filiera constitutionala / CEDO sa invalidati art. 8 din lege.

In legatura cu exemplul cu divortul, Revolutia nu a sters crimele comunismului, din pacate.
e posibil si legal.
eumarian a scris:

Mergeti la un avocat, desi probabil ati fost deja (deduc din raspunsul dumneavoastra ca ati contestat in justitie decizia CNSAS in privinta dvs si ati pierdut). In opinia mea, sunt sanse 0 pe filiera constitutionala / CEDO sa invalidati art. 8 din lege.

In legatura cu exemplul cu divortul, Revolutia nu a sters crimele comunismului, din pacate.

Sunt de acord sa fiu pedepsit dar pentru faptele mele si nu ale securitatii.
Procesul s-a judecat in lipsa mea din motive de sanatate si a citatiilor lasate in cutia postal neputand participa. Acum incerc o contestatie in anulare dar nu stiu ce sanse am sa fie acceptata.Am inteles mesajul pe care mi-l transmiteti si cred ca acesta e si motivul care duce la un raspuns subiectiv din partea dumneavoastra

Alte discuții în legătură

Drepturi participant revoluție virstra_daniela virstra_daniela Buna seara, As dori sa stiu care sunt drepturile unui participant la Revoluție.. si ce tb facut.. Va multumesc O seara buna (vezi toată discuția)
Legea recunostintei olimiha olimiha Banii primiti ca urmare a legii recunostintei vor fi si ei diminuati in urma ultimelor legi date de parlament? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Legea pensiilor olimiha olimiha Buna seara, Noua lege a pensiilor va afecta legea 341/2004 privind drepturile financiare a celor care fac obiectul legii? Multumesc (vezi toată discuția)