elena138 a scris:
Reabilitarea nu inseamna ca omul s-a nascut din nou! Divortul, odata pronuntat, nu mentine starea de casatorie, dar omul este divortat, nu netrecut printr-o casatorie. Aspectele nu sunt chiar asemanatoare, in sensul ca reabilitatul, daca va comite o noua infractiune, va fi judecat si prin prisma infractiunii care a stat la baza condamnarii anterioare.
O lege poate fi completata sau modificata, dupa cum realitatea sociala o cere. Este o drama ceea ce vi s-a intamplat, dar este valabila legea pentru toti cei dovediti colaboratori ai Securitatii. Nu puteti afirma ca platiti acum pentru fapte din trecut, pentru ca nu vi se cere nimic.
Completarea legii, modificarea, abrogarea... nu sunt limitate in timp. Acestea sunt rezultatul relatiilor sociale care trebuie reglementate normativ.
Cred ca nu intelegeti situatia.Tara in 1990 s-a angajat ca va avea grija de ranitii in Revolutie.Dupa 20 ani nu mai vrea acest lucru. Va dau un exemplu: Are loc un accident de munca cei vinovati platesc victimelor despagubirii.Credeti ca aveam nevoie de mila guvernantilor? Eu cred ca puteam sa ma descurc onorabil dar nu pot sa fac acest lucru cu handicapul pe care-l am in urma participarii la Revolutie
Daca mi-a anulat sprijinul acordat nu inseamna ca platesc?Ca sunt pedepsit?
Cum ramane cu principiul ; Nici o pedeapsa in afara legii?