Inca o data, multe multumiri!
O singura intrebare:
La evaluare, participa si semneaza documentul evaluator (raportul) ambele parti, la fata locului? Intreb pentru ca ea nu imi mai permite accesul in locuinta, asa cum nu imi mai permite sa-mi vad copilul, refuzand orice comunicare.
LA MULTI ANI SI SANATATE!
Florin
La efectuarea expertizei partile vor fi convocate de catre expert cu scrisoare recomandata pentru a fi prezente in data si locul efectuarii expertizei.
Astfel , fosta sotie este obligata sa va permite accesul in imobil pentru efectuarea lucrarii de catre expert.
Partile nu semneaza raportul de expertiza.Acesta va fi efectuat ulterior deplasarii expertului in teren, partile urmand sa ia la cunostinta de continutul acestuia in momentul depunerii la dosar de catre expert.
La multi ani si tot ceea ce va doriti in noul an, sa se implineasca!:luck:
3. Fosta sotie ar putea obtine mai mult de 50%? Adica s-ar putea ajunge la situatia in care sulta sa fie mai mica de 50% din valoarea apartamentului?
4. Faptul ca eu stau acum cu sotia actuala insarcinata si cu copilul ei intr-o garsoniera mi-ar putea da oarecum castig de cauza? As putea obtine eu mai mult?
avocat Claudiu Lascoschi
LA MULTI ANI!
Sa fim sanatosi si sa avem liniste si bucurii mici care sa ne aduca fericirea (cea mare).
Cu siguranta, am nevoie de avocat, dar pana atunci (prima infatisare e in martie) va rog sa-mi mai dati 2-3 informatii privind subiectul:
1. Daca fosta sotie, care a deschis procesul, solicita cheltuieli de judecata, ce inseamna asta, ca eu voi plati taxa de timbru?! Cum se poate evita taxa de timbru?
2. Reevaluarea o pot solicita, daca voi considera, dupa ce apare la dosar documentul expertului. Daca voi solicita reevaluare, taxa de timbru o voi plati eu obligatoriu?
3. Instanta o va obliga la plata sultei intr-o perioada determinata sau asta se poate lungi la nesfarsit? Cu aceasta perioada determinata trebuie sa fiu si eu de acord?
4. Dupa plata sultei, apartamentul ii va reveni fostei sotii. Cine plateste cheltuielile notariale?
Multumesc pentru timpul acordat!
Toate cele bune!
Florin
1.Avand in vedere ca procesul de partaj este un proces care profita ambelor parti, ambele parti avand un beneficiu material, veti fi obligat la plata taxei de timbru in cuantum de 1/2 din totalul taxei achitate de catre reclamanta.
De altfel asa si este firesc, nu poate fi obligata doar reclamanta sa suporte intreaga taxa de timbru in conditiile in care 1/2 din valoare va revine, deci veti fi obligat la 1/2 din valoarea acesteia la finalul procesului.
2.O reevaluare nu poate fi solicitata decat in anumite conditii- cu privire la modul cum se pune problema cu efectuarea expertizei si eventualele obiectiuni, v-am explicat deja mai sus.
Oricum o noua expertiza nu presupune o noua taxa de timbru ci un nou onorariu al expertului.
3.Instanta nu o va obliga la plata sultei intr-un anumit termen ci doar daca veti solicita si veti obtine stabilirea unui termen de plata pentru achitarea sultei.
Daca instanta nu stabileste acel termen si sotia nu va plati sulta de buna-voie, va trebui sa procedati la executarea silita a hotararii, apeland fireste la serviciile unui executor judecatoresc.
4.La notar nu mai aveti ce cauta, hotararea instantei constituind titlul prin care una din parti devine proprietarul intregului imobil.