In urma cu cativa ani am divortat, fara partaj.
In apartamentul proprietate comuna, de doua camere, locuiesc acum fosta sotie si copilul de 16 ani, care i-a fost incrediintat.
Fosta sotie m-a chemat in judecata pentru iesirea din indiviziune asupra apartamentului, atribuirea acestuia catre ea si plata unei sulte catre mine.
Contributia la dobandirea apartamentului a fost (teoretic) egala.
Evident, ea vrea sa obtina cat mai mult.
Va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari:
1. Valoarea apartamentului este cea de impunere de la finantele locale sau este valoarea de piata?
2. Cine stabileste valoarea apartamentului? Un evaluator?
3. Fosta sotie ar putea obtine mai mult de 50%? Adica s-ar putea ajunge la situatia in care sulta sa fie mai mica de 50% din valoarea apartamentului?
4. Faptul ca eu stau acum cu sotia actuala insarcinata si cu copilul ei intr-o garsoniera mi-ar putea da oarecum castig de cauza? As putea obtine eu mai mult?
5. Sulta in cauza se plateste toata odata, sau in rate? Fosta sotie nu are bani. Ar putea deveni proprietara inainte de a-mi plati sulta?
Multumesc foarte mult!
Buna ziua!
Exista oare posibilitatea ca, la prima infatisare in procesul deschis de fosta sotie pentru iesire din indiviziune, sa cer si judecatorul sa accepte ca partea mea din imobil sa intre in posesia fiului meu? Conditiile mele, adica numai dupa implinirea varstei de 18 ani si numai dupa ce va avea un venit care sa-i permita intretinerea partii din imobil care ii va apartine, sunt acceptabile?
Multumesc!
Partaj simplu
florinskie
Buna seara
O prietena m-a rugat sa pun aceasta intrebare pe forum.
A divortat de sotul ei in urma cu cativa ani iar acuma fostul sot a deschis proces de ... (vezi toată discuția)