avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recuperare sume restante pensie intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recuperare sume restante pensie intretinere minor

cum se recupereaza suma restanta daca in urma plangerii pentru neplata pensiei de intretinere minor,procurorul decide scoaterea de sub urmarirea penala si sancionarea cu amenda a invinuitului?mentionez ca am fost la executor dar acesta a spus ca nu poate executa un procent! pensia e stabilita la 25% din venitul net lunar,fara a se specifica acest venit(probabil pentru ca nu era mereu acelasi).
Cel mai recent răspuns: Istvan Dalyay , Avocat 17:41, 29 Decembrie 2010
faceti o cerere de lamurire a dispozitivului sentintei, in tem art 282 indice 1 cod proc civ, cu rugamintea de a se specifica in continutul ei cuantumul exact si nu doar procentual al pensiei de intretinere in vederea executarii ei !
se mai poate face aceasta cerere daca ordonanta a ramas definitiva in mai 2010?este introdusa in feb 2009 si din mai 2010 este irevocabila.
desigur, atata timp cat nu s-a prescris dr de a cere executarea silita, se poate cere oricand!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere in cazul reducerii salariului cu 25% cris_deo cris_deo buna ziua. exista probabilitatea ca statul sa reduca salariile atat la bugetari cat si la companiile de stat cu 25%. la stabliirea pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensia minor mansourabugararah mansourabugararah In urma unei sentinte de divort din 01.01.2011 fiica mea a fost incredintata mamei sale cu o pensie de intretinere de 700 lei.La data de 30.01.2014 am ... (vezi toată discuția)
Incadrare in termenul de prescriptie deea-lex deea-lex Buna seara!sunt într-o situație delicata si am rugamintea sa ma ajutati .la serviciu am o sentinta civila a tribunalului sectia comerciala din luna Iunie ... (vezi toată discuția)