avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme cu o societate de recuperari creante
Discuție deschisă în Executare silită

probleme cu o societate de recuperari creante

am si eu o problema cu acesta firma "periculoasa" de recuperari.in anul 2007 am facut un credit la [BANCA].am platit ratele pina prin 2008 cind am plecat din tara.acum [FIRMA] trimite instiintari mamei mele ca ai va face oprire pe pensie daca nu plateste.are dreptul legal acest "SRL" de a face opriri pe salarii,pensii sau alte drpturi banesti ale unei persoane ??.intreb asta in ideea in care nu imi mai amintesc cu siguranta cine e titular de credit (eu sau mama mea).va rog sa-mi dati si mie un sfat juridic in acest sens.va multumesc anticipat !!!
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Alina, ia uite cum auzim lucruri noi. Zi-mi si mie cum e cu AEGRM-ul cu cesiunea de creanta ca nu se notifica. Dezvolta putin cu argumente legale.
Din ce zici tu inseamna ca exista dispozitii speciale care deroga de la Codul Civil. Hai sa le auzim si noi :)
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
godot, utilizator
Nu stiu carei Aline va adresati. Dispozitii derogatorii evident ca exista, de multi ani: titlul VI al Legii nr. 99/1999. Chiar daca acolo se reglementeaza garantiile reale mobiliare, prevederile privind cesiunea se aplica indiferent ca e vorba de o cesiune in scop de garantie ori nu ( a se vedea art. 2: "sunt supuse prevederilor prezentului titlu, în ceea ce priveşte ordinea de prioritate, publicitatea şi executarea, următoarele acte juridice: a) toate cesiunile drepturilor de creanţă).

In plus, potrivit art. 99, "Între cesiunea notificată debitorului sau acceptată de către acesta şi cesiunea înscrisă la arhivă, potrivit prezentului titlu, va avea prioritate cesiunea înscrisă".

PS: Mi se pare foarte interesant tonul dvs. si cerinta ca eu sa expun argumente legale, cand dvs ati postat niste lucruri total nesustinute. Poate pe viitor va aplicati propriile sfaturi, nu de alta dar si regulamentul de postare o cere.
Andreea, nu stiu cum ai vazut tu tonul meu insa suntem aici ca sa invatam cu totii. Te-a deranjat faptul ca uite eu recunosc ca nu am stiut asta? O sa studiez problema oricum...
Daca scopul acestui forum nu este acesta de a ne pune la punct si de ajuta pe altii atunci ma scuzati, eu ma retrag definitiv de aici.
O sa-ti transmit hotarari ale instantei cu privire la asta. Vezi ca la art. 99 vorbim de prioritate la distribuirea sumelor. La fel si art. 2. Ordinea de prioritate, Publicitatea fata de terti, nu fata de debitor caruia e obligatoriu sa-i comunici notificarea cf Cod Civil.
Citind art.99 intelegi ca in cazul in care la o distribuire de sume cesiunea inscrisa va avea prioritate la distribuirea sumei fata de o alta cesiune doar notificata debitorului.

Nu vreau sa vezi iar un ton aici. Chiar sunt interesat de problema :)

Andreea, scuze - nu Alina :)
Parerea mea.
godot a scris:
O sa-ti transmit hotarari ale instantei cu privire la asta.

Foarte bine. S-au scris deja zeci de carti iar jurisprudenta exista suficienta care sa sustina exact ce am spus si mai sus.
Andreea, macar ai citit ca acolo vorbim de publicitatea fata de terti si nu fata de debitor si de prioritatea la recuperarea sumelor datorate?
Asa suna textul de lege.

altul :

Art. 9 - (1) Garanţia reală care se reglementează prin acest titlu constituie un drept real care are ca finalitate garantarea îndeplinirii oricărei obligaţii.

(2) Garanţia reală acordă creditorului garantat dreptul de a-şi satisface creanţa cu bunul afectat garanţiei înaintea oricărui creditor negarantat şi înaintea altor creditori ale căror garanţii reale sau drepturi asupra bunului afectat garanţiei au un grad de prioritate inferior, potrivit dispoziţiilor cuprinse în cap. III.


Alt articol care sustine :

[quot]Art. 18 - (1) Contractul de garanţie se poate referi la o garanţie reală asupra unor bunuri viitoare. O astfel de garanţie reală produce efecte în momentul când debitorul obţine proprietatea asupra bunurilor care răspund descrierii stabilite în contract.

(2) Gradul de prioritate asupra bunurilor viitoare faţă de terţi se stabileşte din momentul îndeplinirii formalităţilor de publicitate privind garanţia reală în cauză, potrivit regulilor cerute pentru stabilirea priorităţilor


Asta inseamna ca intai notifici cesiunea de creanta debitorului si apoi se ajunge la AEGRM. Dar fara prima notificare conf Cod Civil...restul e degeaba.
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
godot, utilizator

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta aartist aartist prin inscrierea cesiunii de creanta In arhiva electronica de garantii mobiliare, debitorului ii este opozabila respectiva cesiune? Va putea el s-o ignore si ... (vezi toată discuția)
Inscriere arhiva ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie telefonie mobila iulia pinzaru iulia pinzaru Buna seara, va rog daca se poate sa ma lamuriti, cum e cu prescrierea datoriilor? Pentru o datorie de 49 lei, reprezentand o factura restanta la o companie ... (vezi toată discuția)