avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident

Buna ziua,
Sotul meu a avut accident pe data de 01.12.2010, era pasager in masina vinovata de accidentul produs. In urma accidentului a suferit o interventie chirurgicala,are fracturala bratul drept, a fost spitalizat si a primit 50 de zile de zile de ingrijiri medicale.
Masina in care se afla ca pasager este inmaticulata in Spania. Vreau sa va intreb in acest caz cine va plati daune pentru vatamarea corporala si morala si unde ar trebuii sa ma adresez. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 20:29, 29 Decembrie 2010
In primul rand sotul dmv daca vrea depune plangere impotriva soferului ...dupa ce se judeca ca stiti cum e dureaza ,iar acesta este obligat la plata cheltuililor
Sotul dvs. are posibilitatea sa formuleze plangere penala impotriva soferului pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, plangere pe care o poate depune intr-un termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorului.
Plangerea se depune la politie sau la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
In cadrul procesului penal, sotul dvs.se poate constitui parte civila impotriva faptuitorului atat cu despagubiri materiale cat si despagubiri morale.
Cererea va trebui dovedita cu inscrisuri si martori.
Daca exista un asigurator al autoturismului si soferul va fi condamnat iar dvs veti dovedi solicitarile formulate, inculpatul va fi obligat la plata acestora in solidar cu asiguratorul .
Consultati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier tatianatintisan tatianatintisan Buna seara, Sotul meu a fost victima unui accident rutier, era pasager in masina vinovatului, din accident s-a ales cu multiple fracturi ale fetei , ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala crysta crysta cati bani se pot cere ca daune in cazul unui accident rutier in care victima a suferit vatamari corporale iar certificatul medico-legal este de 10 zile. Ce ... (vezi toată discuția)