avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... poate fi tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

poate fi tulburare de posesie

NE PUTANDUMI DESFASURA ACTIVITATEA PE ACEL TEREN FIIND AMENINTAT CU ARMA DE VANATOARE CU TOATE CA A.J.V.P.S. A FOST INSTIINTAT IN SCRIS POATE FI TULBURARE DE POSESIE? In februarie 2009 m-am adresat in scris catre A.J.V.P.S. ca detin in expluatatie o suprafata de teren de peste 60 de hectare si sa respecte legea 407/2006 iar in toamna lui 2009 in jurul orei 21:00 dupa asfintitul soarelui in timp ce desfasuram activitati pe acel teren am surprins 2 persoane unul dintre ie avea o arma de vanatoare in spate, si celalalt tara un sac (in care avea o capra impuscata confirmata de martori), cel cu arma in spate a venit la mine, unde la un scimb de replici mi-a intins arma in fata spund ca ma impusca..Am constatat ca acesta era asa zis angajat, A.J.V.P.S. instalase niste dispozitive electronice ce emit sunete de prepelita ca adoua zi sa execute vanatoare a doua zi niste italieni .A.J.V.P.S. spune ca defapt acel angajat facea: paza,si observarvatii (monitorizare) pe timp de noapte? Fara a fi anuntat in calitate de proprietar de teren.
Cel mai recent răspuns: Aloysia , Avocat 15:11, 9 Ianuarie 2010
In primul rand este amenintare care este mult mai grav si puteti sa-i faceti plangere persoanei in cauza si va avea multe probleme.Parerea mea este sa mergeti pe amenintare in primul rand pt. ca,daca nu ma insel, persoana se face vinovata si de nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Oricum trebuie sa aveti martori.
Buna ziua,
Avand in vedere ceea ce ati povestit in mod clara asa cum dl/dna avocat a mentionat este vorba de amenintare in primul rand , sigur in al doilea rand ar putea fi si tulburare de posesie daca se dovedeste ca acei indivizi au efectuat activitati nepermise pe terenul dvs insa asta trebuie demonstrat .
In ceea ce priveste prima infractiune respectiv cea de amenintare trebuie sa faceti plangere la politie si mai mult pentru ca sa sustineti plangerea trebuie sa aveti si probe( martori) care sa fi vazut si auzit discutia dintre dvs si cel cu arma. Daca se dovedeste ca cel cu arma nu avea permis atunci discutam si de o alta infractiune ce i se poate imputa.
Sfatul este sa faceti plangere pe amenintare insa trebuie sa aveti probe pt aceasta motivat de faptul ca , in cazul in care nu aveti probe se poate ca celor doi sa le dea un frumos NUP( neinceperea urmaririi penale).
.De preferat sa contactati un avocat care sa va faca plangerea si cu care sa va consultati si care sa va reprezinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confiscare arme in caz de suicid rpi rpi Buna seara, In urma unei sinucideri/ accident (nu se stie clar dar se stie ca nu este omor), se pretinde confiscarea armei cu pricina de catre ... (vezi toată discuția)
Câine împușcat de indivizi aflați la braconaj, care încearcă să-și mușamalizeze faptele. căror organe mă pot adresa ca să nu rămână nepedepsiți? CristianaMarinela CristianaMarinela Buna seara! In data de 30.12.2017 cainele meu, rasa Ogar englez s-a speriat din cauza petardelor care s-au dat pe strada pe care locuiesc si a plecat de acasa ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasi care trebuiesc urmati cand esti amenintat cu moartea ramiti_c ramiti_c ce trebuie sa fac daca am fost amenintata ca sunt (rezolvata) pana la craciun , am si martori si inregistrari (vezi toată discuția)