avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Câine împușcat de indivizi aflați la braconaj, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Câine împușcat de indivizi aflați la braconaj, care încearcă să-și mușamalizeze faptele. Căror organe mă pot adresa ca să nu rămână nepedepsiți?

Buna seara! In data de 30.12.2017 cainele meu, rasa Ogar englez s-a speriat din cauza petardelor care s-au dat pe strada pe care locuiesc si a plecat de acasa prin gradina care are iesire in camp. Am mers in cautarea lui cu un prieten, l-am gasit, i-am pus lesa si la intoarecerea spre casa niste indivizi s-au napustit asupra noastra cu focuri de arma. La primul foc de arma cainele fiind deja speriat a zvacnit si a luat-o la fuga, noi am strigat sa nu mai traga dar ei au continuat si puteam auzi cum alicele se loveau de copacii din jurul nostru si bietul caine chelalaind. Au tras in el cu intentia de a-l omori. Atunci,noi am fugit de frica sa nu ne impuste, dar tot puteam auzi focuri de arma si pe ei cum ne huiduiau. Pe unul dintre ei i-am recunoscut ca fiind padurarul din localitate. Totul s-a petrecut in jurul orei 20.00. Indivizii aceia erau la braconaj, nu au avut nici o autorizatie de vanatoare. Am vrut sa fac plangere la politia din localitate dar mi s-a spus sa mai am rabdare sa ma puna de fata cu padurarul. nu au vrut sa mi-o primeasca. In aceeasi zi am mers si la Directia arme,explozivi si subst periculoase si am depus plangere si cele 4 tuburi de cartus pe care le-am gasit a doua zi la locul faptei. In acea dupa-amiaza m-a sunat politistul sa vin la post ca a venit si padurarul. Am mers din nou cu plangerea scrisa...intre timp politistul a fost sunat de cei de la Directia arme. Infuriat, politistul la aflarea acestui fapt mi-a aruncat plangerea in fata si mi-a spus sa plec cu ea de la ei. Ziua urmatoare am mers la Parchet si am depus si acolo plangere. Ulterior, padurarul a mers la Presedintele fondului de vanatoare din zona pentru a-i cere autorizatie de vanatoare pentru acea data. Acestia fiind prieteni cu interese au scris o autorizatie pe data de 5.01.2018, cum ca in data de 30.12.2017 padurarul a fost la vanatoare cu inca un paznic. Paznicul, de vanatoare fiind obligat de acestia sa semneze autorizatie a scris ulterior fara stirea acestora ca "nu s-a efectuat", fiindca nu a vrut sa faca o nedreptate. Presedintele fondului, impreuna cu padurarul au fost la Directia Arme si "le-au spalat urechile" pe acolo. Acestia stiind ca padurarul nu avusese autorizatie si ca cea scrisa nu era buna fiindca scria clar ca nu s-a efectuat i-a invatat sa stearga cu corectorul acel scris si sa adauge alti vanatori in autorizatie, sa faca o copie si sa o depuna la ei. Presedintele fondului este un fost prefect si dupa cate se vede face trafic de influenta. Eu am obtinut copie dupa autorizatia pe care au facut-o prima data unde paznicul de vanatoare a scris ca nu s-a efectuat. Mi-e teama ca acesti infractori nu or sa fie pedepsiti. Cainele meu are certificat de origine,am participat cu el la curse in Ungaria. In urma impuscaturilor nu a murit,dar are multiple alice in picioare, un deget rupt, nu o sa mai poata participa niciodata la curse. Vreau ca infractorii sa fie pedepsiti. Caror organe competente ma pot adresa? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 14:16, 20 Februarie 2018
Asteptati solutiomarea plangerii depuse la parchet,eventual angajati un av specializat in drept penal.
Daca asteptati pana se pune in miscare penalul ... se prescrie fapta. Eu am asteptat ca prostul. Deschideti proces in civil pentru distrugere de proprietate si orice altceva va sfatuieste un avocat bun. Cainele este proprietatea dumneavoastra iar schilodirea sa este chiar o fapta penala dar si distrugerea unui bun personal. Faptul ca a fost impuscat si ca exista riscul sa fiti si dumneavoastra impuscat cred ca este motiv destul de temeinic de proces in civil. Sper ca ati si filmat ceva.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sincer sa fiu, daca era cainele meu ii asteptam pe indivizi sa ajunga acasa noaptea si ii castram ca pe niste porci.

Acum, legal vorbind, trebuie sa depuneti plangere pentru tentativa de omor. Nu erati singura. Exista martori. Faptul ca au tras asupra voastra nu este o tentativa doar la viata cainelui dar si la viata dumneavoastra. Acele alice puteau sa va loveasca si sa va nenoroceasca. Acesti indivizi merita sa putrezeasca in puscarie.

Asa ca luati un avocat bun si accentuati faptul ca acei indivizi au vrut sa va omoare. Pentru statul roman viata animalelor este egal cu zero. Dar viata umana inca valoreaza un mizilic. Asa ca faceti clar faptul ca acei indivizi au vrut sa atenteze la viata dumneavoastra. Depuneti plangeri peste tot pentru asta si depuneti plangeri si impotriva politistilor care refuza sa-si faca treaba. Intentati si proces civil.

Totusi, exista sansa foarte mare sa se musamalizeze cazul, deoarece traim intr-o tara corupta si de rahat. Din cauza asta va sfatuiesc sa mediatizati cazul. Faceti scandal mediatic. Chemati televiziunea. Sa vada toata tara ce padurari psihopati sunt in localitatea dumneavoastra. Sa nu poate muzamaliza cazul asa usor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu luati in considerare mesajele care va descurajeaza sa faceti ceva. Plangerea penala trebuie depusa la parchetul in raza caruia s-au savarsit infractiunile. Depuneti plangere penala pentru tentativa de omor calificat, intrucat s-a tras impotriva dvs si plangere pentru uciderea cainelui (art.6 alin.2 din Legea nr.205/2004 uciderea cu intentie). Exista o pluraritate de infractiuni. Impotriva politistului care nu a acceptat plangerea mai tarziu veti putea face plangere penala pentru abuz in serviciu, in fucntie de cum evolueaza dosarul penal. In cazul de fata este bine sa apelati la un procuror de la parchet, nu la politisti.
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Daca ai făcut plângere la Arme și Muniții se vor face cercetări și dacă exista elemente care conduc la concluzia ca a fost săvârșită o fapta penală, autorii vor fi sancționați.
Povestea ta este cam încâlcita, dacă vânătorii au găsit un câine fără stăpân pe fondul de vânătoare puteau sa îl împuște. Dacă erai împreuna cu câinele și au executat foc către tine și câine, atunci este grav.
Nu înțeleg povestea cu autorizația, de unde ai aceasta autorizație de vânătoare? Ce fel de autorizație este? Colectivă?Grup restrâns?De serviciu? etc?
Autorizațiile de vânătoare au înscrise data emiterii, data vânătorii, participanții și vânatul împușcat. Data emiterii trebuie sa fie anterioară datei vânătorii sau sa coincidă cu aceasta data. Nu se poate emite o autorizație la o data ulterioară vânătorii.
Cred ca Politia va lămuri toate aceste aspecte.

Alte discuții în legătură

Impuscarea unei persoana care imi incalca proprietatea privata andoseg2 andoseg2 Buna ziua, Daca detin terenuri agricole iar persoane necunoscute patrund pe terenurile mele si fura , pot sa le impusc ? Voi fi tras la raspundere pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratie ogar CristianaMarinela CristianaMarinela Buna ziua! Sunt obligat sa declar cainii ogari la politie? Detin 2 caini ogari, de curse, cu certificate de origine, iar dnul politist din localitate m-a ... (vezi toată discuția)