Va rog sa imi dati cateva sugestii in legatura cu urmatoarele:
Este vorba despre un imobil construit de bunicul meu in Ardeal in 1920. Copii bunicului au fost 2 fete: mama si matusa. Matusa s-a maritat la Bucuresti in 1955, iar mama a ramas in aceeasi casa cu bunicii (parintii ei). Bunicii au murit in anii 1960, iar in 1972 a venit matusa si impreuna cu mama au facut succesiune in parti egale dupa parinti. Matusa s-a reintors la Bucuresti, nu a participat niciodata la nici o taxa pentru partea ei din casa, nu a platit nici o reparatie niciodata, iar in 1998, matusa a murit si au ramas 2 copii ai ei. Anul trecut a murit si mama, iar proprietatea (cele 2 parti egale) au ramas in aceeasi situatie juridica. Va rog sa imi spuneti cum as putea folosi dreptul de uzucapiune in aceasta situatie, iar daca nu, as dori sa stiu daca as putea sa inchei un contract de vanzare-cumparare la Bucuresti cu copiii matusii mele. (pentru ca vor accepta foarte greu sa se deplaseze in Ardeal - la locul unde este proprietatea). Eu cunosc ca un contract de vanzare cumparare se face in localitatea unde se gaseste proprietatea.
Doamne Fereste, extrasul de autentificare este valabil 5 zile lucratoare! Si daca biroului notarului e in alta localitate, se trimite prin fax. La fel si actele autentice incheiate in acest caz, se trimit intai prin fax si apoi prin posta la biroul CF.
Va puteti deplasa si dvs. la Bucuresti, daca doriti.
Poate depune omul cererea luni la urgenta, marti obtine certificatul si miercuri dimineata e in Bucuresti... sau marti seara... mai are macar 2 zile pentru notar!
Nu mai retin, parca era mai mult valabil daca era vorba despre judete diferite, nu?
Da dar extrasul de carte funciara pentru incheierea contractului il poate solicita doar notarul, partile pot obtine extrase pentru informare. atat.si notarul trimite actele autentificate catre biroul de cf.
Legea nr. 7/1996 prevede in Art. 54. - (1) Notarul public care a întocmit actul privitor la un drept tabular este obligat să ceară din oficiu înscrierea în cartea funciară la biroul teritorial în a cărei rază de activitate se află imobilul.
Da dar extrasul de carte funciara pentru incheierea contractului il poate solicita doar notarul, partile pot obtine extrase pentru informare. atat.si notarul trimite actele autentificate catre biroul de cf.
Da! Hai ca m-am tampit! Ai dreptate!
Da' eu stiam ca se obtine extrasul asta numai personal, se poate si prin fax? Personal, adica prin delegati notariali... Adica prin persoane... :D
Donatie
caddya89
Daca unicul mostenitor al mamei sale detine doar certificatul de deces, fara sa fi facut dezbaterea succesiunii, este posibil ca el sa doneze unei terte ... (vezi toată discuția)