avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Urmas revolutionar si salariat in acelasi timp - se ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Urmas revolutionar si salariat in acelasi timp - se retine CASS?

Tatal meu a murit in revolutie si ca atare, beneficiez de pensie de urmas de revolutie pana la implinirea varstei de 26 de ani, pensie care incepand cu 1 iulie a scazut cu 25%. pe de alta parte sunt si salariat.
Intrebarea este daca o sa fiu obligata sa platesc cass de 2 ori.nu pot aduce de la serviciu o adeverinta care sa ateste ca sunt salariat si ca deja platesc contributiile?asta ca sa nu le mai platesc inca o data.
multumesc
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 08:44, 24 Ianuarie 2011
Se achita cass la pensia de urmas de revolutionar 5,5% din suma, de fapt se retine automat si in cazul in care sunteti salariata se retine tot la fel din salariu.
deci nu pot duce la casa de pensii nicio adeverinta.stateam acum si ma gandeam cum ar fi daca as beneficia de 2x de serviciile de sanatate?m-as imbolnavi de 2x ori instant:))asta ca sa nu ma enervez prea tare
Nu e necesar sa va deplasati la casa de pensii decat odata la 6 luni in vederea depunerii declarartieie ca nu realizati venituri mai mari de salariul mediu brut pe economie. Cu taote ca mi se pare o tampenie atata vreme cat ei au baza de date cu ce fel de venituri, natura si cuantumul lor realizati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bursa doctorala ax3l4axel ax3l4axel Buna ziua, As vrea sa stiu care sunt taxele ce se retin dintr-o bursa doctorala (cea pe care o primesc doctoranzii admisi pe locuri bugetate). Impozit pe ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas atu_targoviste atu_targoviste Buna seara , din cuantumul pensiei de urmas , prin decesul unuia din parinti , pentru copil minor , se retine impozit ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Drepturi salariale ContSters23466 ContSters23466 Sunt incadrata cu norma intreaga si contract pe durata nedeterminata cu salar de baza la institutie de stat unde mi se opreste lunar darile (CAS, CASS, somaj, ... (vezi toată discuția)