avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cum trimit emailuri fara sa fiu spammer
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cum trimit emailuri fara sa fiu spammer

Buna ziua,ma numesc Bogdan.De curand am realizat un site mai exact [EDITAT] in care prezint cum se poate realiza /castiga bani pe internet.In lista mea de contacte am aproximativ 40 de adrese de email.Eu as dori sa le trimit un mail la toti pentru a le prezenta proiectul meu(site-ul).Si acum vine marea intrebare:Cum sa le trimit/ce trebuie sa contina mailul ca sa nu fiu considerat spammer pentru ca am auzit ca se poate ajunge si la probleme serioase penale chiar.Asadar va rog sa ma ajutati cu niste sfatui.Tin sa mentionez ca am prieteni din diferita tari(in caz ca ei au alte legi sau ceva de genul acesta).Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 20:07, 6 Ianuarie 2011
Daca cele 40 de persoane sunt cunoscute si aveti o relatie personala cu fiecare, nu este spam a le anunta de ultimele dumneavoastra proiecte.

Sunt 2 conditii cumulate pentru a considera un mesaj spam:
a. sa fie nesolicitate/ nedorite
b. sa fie in masa

In cazul dumneavoasra nu este indeplinita prima conditie, tinand cont ca persoanele sunt cunoscute si prezumabil interesate de ce faceti.

Daca cei 40 sunt de fapt 400 si sunt emailuri care nu stiti cui apartin (deci messajul e nesolicitat), trebuie sa trimiteti mesajul personalizat catre fiecare, pentru a nu se incadra la b.

In orice caz, nu am auzit de condamnari penale pe asa ceva.
simplu cand trimiteti da ti SHOW BCC si introduci acolo 50 de adrese de e mail si ii ascunde nu se vede cui ai mai trimis si nu sunt invadati de altii carora le trimiti si tu:)) si pe mine m a invatat cineva bine intentionat PROBLEMA nu este ca le trimiti ce ca au altii acces la adresa lui de e-mail care nu este PUBLICA-verifica pe google daca mai apare pe alte site uri.

nimeni nu este rau intentionat , nu este indrumat cand trebuie.NOROC!
@iubestedariarta
Solutia este simpatica dar complet gresita. Nu se vad destinatarii intre ei, dar serverele de mail (care stiu mai multe decat credeti) penalizeaza grav descoperirea aceluiasi mesaj trimis cu bcc la mai multi. Este printre cele mai sigure solutii de a fi primi un scor de Spam crescut.

Si problema omului era ca nu vrea sa faca spam, nu ca vrea sa-l ascunda.
De ce nu trimiteti emailuri fara vreo oferta comerciala, in care sa le cereti acceptul pentru asemenea emailuri viitoare? Daca nu raspund, considerati raspuns negativ, iar daca accepta, deja e un mare pas inainte.

De asemenea, ar trebui sa oferiti tuturor persoanelor posibilitatea sa se poata "dezabona" in orice moment de la comunicarile dvs comerciale.
Atributiile privind supravegherea si controlul prevederilor legale din domeniul comertului electronic, mentionate in textul legii 365/2002 au fost preluate de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale ( www.mcsi.ro )

Mai multe detalii privind comunicarile comerciale nesolicitate (SPAM-ul) puteti citi la [ link extern ]

Alte discuții în legătură

Intrebare introducere disclaimer pt. publicitate ContSters130254 ContSters130254 Hello. Pot insera un text in mail-urile pe care urmez sa le trimit clientilor, atat cei activi/inactivi cat si cei potentiali, fara ca acest mail sa nu fie ... (vezi toată discuția)
E-mail spam Istvan73 Istvan73 Buna ziua! Care sunt criteriile unei scrisori de intentie / oferta, ca sa fie legal, sa nu fie considerat spam? Si daca este vorba de o adresa de e-mail pe un ... (vezi toată discuția)
Spam-ul cel de toate zilele... ciprian_ntz ciprian_ntz Stiu ca exista 1001 de subiecte create pe aceasta tema, le-am citit aproape pe toate... insa tot nu imi este clar. Poate cineva pana la urma sa delimiteze ... (vezi toată discuția)