avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune ajunsa la injunghiere. ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune ajunsa la injunghiere. ce sa fac?

buna. sa va povestesc
in ziua de 27 decembrie am ajuns la un club eu sora fratele meu si inca 3 baieti. clubul era cam gol dar inauntru fiind niste localnici. am cumparat o sticla de votca iar dupa 3 minute vine un baiat si ma impinge in club cu ganduri de bataie. eu am facut 2 pasi in spate dar prietenii mei i-au dat o palma si l-au imobilizat pe o canapea din acel club. dupa ce sa intamplat asta gardianul ne da afara din club pentru ca stiau ca o sa iasa cu scandal ca aceia dadeau telefoane. am iesit din club dar nu inainte sa o bata pe sora mea si pe fratele meu (sora mea e vanata pe picioare si fratele are fracturi faciale). vroiam sa plecam acasa linistiti dar atunci 9 oameni ies din club si se indreapta spre un prieten de al meu caruia ia aplicat un pumn de l-au lasat inconstient 1-2 minute pe gheata jos. noi mergem sa il ridicam si sa il scoatem din belea dupa care degenereaza totul. unu a pus cainele de atac(un rotweiler) sa ma muste de mana(nu avea botnita nimic) si 2 tipi imi carau pumni. au inceput sa dea si in ceilalti prieteni. cum eram panicat si ingrozit am luat o bucata de sticla de jos si l-am injunghiat pe unul din ei dupa care ingrozit eu am plecat acasa. am aflat ca a ajuns la spital in stare grava. nu stiu cate zile de spitalizare si-a luat stiu doar ca starea lui sa stabilizat si ca e bine. nu am apucat sa dam nici o declaratie avem citatie de la politie pe data de 6 sa mergem la suceava. ei probabil au dat declaratii dar nu stiu ce au declarat.
noi toti 6 avem certificate medico legale eu am 6-7 zile spitalizare , fratele meu are 2 zile+15. nu stiu cate zile de spitalizare are cel injunghiat si mi-e foarte frica.
ce sa fac?
la ce sa ma astept?
se poate cadea la pace?
imi trebuie avocat neaparat?
se ajunge la proces?
sa le facem si noi plangere?
sunt foarte speriat ajutati-ma cu sfaturi si sa imi spuneti ce se poate intampla...
Cel mai recent răspuns: mielul_bland , utilizator 03:11, 5 Ianuarie 2011
dar daca ei nu au depus plangere(asta am inteles din ziare) ne putem impaca si inchide dosarul? daca are sub 60 zile spitalizare

bineinteles ca ma astept la ce e mai rau si nu am incredere in nimeni pana nu vad cu ochii mei.
La multi ani!!!!
Daca cele relatate de user concorda cu realitatea, parerea mea este ca vor fi cercetati penal toti participantii pentru incaierare.
Acum sper sa nu fie incadrat la tentativa de omor, fapt pentru care am acelasi sfat ca "matahachiro", respectiv sa angajeze un avocat.
Ca o curiozitate personala: Certificatele medicale de unde le-ati scos? Si cand? Din Iasi sau Vatra Dornei?
Intreb asta deoarece din relatarile dvs, lasand la o parte picanteriile cu cainele, fetele, intentiile pasnice, se pare ca celalalt grup a iesit mult mai "sifonat".
Or, dupa cum mi-am dat seama cel putin un om a ramas injunghiat "pe campul de batalie", iar se pare ca cei din grupul dvs v-ati scos certificatele medicale dupa ce ati aflat de plangerile la politie.
Daca am inteles corect sa stiiti ca nu e roza situatia.
Oricum mergeti c-un avocat.
Bafta!
multi ani

din cate am inteles nu au depus plangere, dar nu ma bazez pe asta
ei au iesit mai sifonati dar doar cel care este injunghiat, am vorbit cu familia lui si e in stare stabila acasa... urmeaza sa ii scoate firele cu care l-au cusut...
certificatele medicale in iasi pe data de 29 le avem

doi din grupul nostru au ramas la fata locului pana a venit politia dar am refuzat si noi sa depunem plangeri...
Ultima modificare: Duminică, 2 Ianuarie 2011
eLeSlash, utilizator
Ok mergeti c-un avocat.
Trebuie sa va asigurati ca nu veti fi incadrat la tentativa de omor.
Ca sfat intelegeti-va cu injunghiatul in asa fel incat sa-si retraga toata lumea plangerile.
Explicati-i ca daca nu-si retrag plangerile veti fi toti condamnati pentru incaierare.
Daca se retrag plangerile, chiar daca puteti fi cercetati pentru incaierare unde nu e nevoie de plangere, cresc exponential sansele sa scapati cu o amenda administrativa.
Dar aici, vorba d-lui av. Lasconschi, "spilul" este sa luati un avocat practicant de cauze penale.
Hai, Bafta Multa!si... sa nu uitati de avocatul ala pentru ca el e "cuiul lui Pepelea";)
eLeSlash a scris:

dar daca ei nu au depus plangere(asta am inteles din ziare) ne putem impaca si inchide dosarul? daca are sub 60 zile spitalizare

bineinteles ca ma astept la ce e mai rau si nu am incredere in nimeni pana nu vad cu ochii mei.

Daca s-a implicat si presa se va face sesizare din oficiu.Nu numarul de ingrijiri medicale are relevanta daca se va stabili ca este vorba de o tentativa de omor...
Chiar daca nu se depune plangere penala se vor face cercetari...din oficiu.
Pana la data audierii situatia trebuie bine cunoscuta deoarece e posibil sa fiti retinut 24 de ore si apoi sa se ceara arestarea preventiva...si daca se va cere...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava sau tentativa de omor? GEOSTOIAN GEOSTOIAN va rog sa ma ajutati.acum 2 sapt fratii mei au avut o altercatie la un bar.Ei. au fost primii agresati.dar in urma conflictului unul dintre agresori a fost ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor sau lovire si alte violente madalinaflo madalinaflo fapta de a lovi cu un cutit in abdomen un bodyguard de la disco pt motivul ca ti-a cerut sa parasesti incinta c constituie mai exact? a fost doar o lovitura ... (vezi toată discuția)
Autoaparare vajdajolan vajdajolan Totul a inceput intrun bar unde individul vazind ca sotul a cumparat un pachet de tigari i-a cerut iar el nu i-a dat spunind sa-si cumpere si el caci la costat ... (vezi toată discuția)