avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot beneficia de CIC daca sunt administrator si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot beneficia de CIC daca sunt administrator si asociat intr-o firma?

Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 18:12, 13 Aprilie 2008
Dividendele nu sunt venit profesional, ca se dau o singura data in an, plus ca pentru ele nu trebuie sa muncesti si implicit sa te desparti de copil (asta e ratiunea, sa ai grija de copil in cei 2 ani)... Dar daca tot sunteti asociat, puteti influenta o hotarare prin care sa nu se distribuie dividende in anul/anii cat stati acasa, daca chiar mergeti pe ideea celor care v-au spus cele de mai sus.
Ultima modificare: Marți, 25 Martie 2008
ContSters20980, utilizator
Oricum, e cretina ordonanta, caci face trimitere la veniturile profesionale asa cum sunt ele definite de Codul Fiscal, dar acesta nu le defineste!!!
Asa ca te poti baza pe art. 1 alin 3 din ordonanta, ca sunt venituri profesionale cele obtinute din salarii, activitati independente si agricole. Or, sa fii asociat nu te face nici salariat si nici fermier! =D>

Oricum, scopul legii fiind sustinerea familiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani, presupunandu-se ca macar unul dintre parinti trebuie sa renunte la activitatea care ii aduce venituri pentru asta, e cam dificil ca acel parinbte sa nu renunte ci sa primeasca in plus. Nu spun ca e cazul de acici, dar e posibil daca interpretam asa textul ordonantei... iar scopul ei e un ajutor social, nu un bonus! Atunci nu se realizeaza scopul ei daca interpretam restrictiv veniturile care conteaza!
#-o Nu mai inteleg nimic.
Va rog, daca o persoana este angajata cu jumatate de norma, poate beneficia de concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani?
Da, poate beneficia de concediu pentru cresterea copilului in conditiile in care a realizat in ultimul an anterior datei naşterii copilului, timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
Ultima modificare: Marți, 8 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
1.Va rog,daca se poate, un nr. de art. din L 571/2003 priv. C fiscal.
2.Am auzit ca s-au adus modificari Legii ref la obligatia angajatorului de a refuza reinceperea activitatii angajatului care a fost in concediu de crestere a copilului pentru cresterea copilului pana la 2 ani. Eate adevarat?
Va multumesc, sper sa nu va stresez dar ma intereseaza toate aspectele legate de acest subiect.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Eu tot nu sunt lamurita. Spuneti-mi va rog, daca lucrez la o firma cu conventie civila, in care se plateste 16%impozit si 6,5 contributia la ... (vezi toată discuția)
Cic si srl mibut mibut Buna ziua, Sunt in CIC de 1 an si 9 luni, in mai putin de 3 luni ar trebui sa ma intorc la serviciu. As vrea sa-mi infiintez un SRL si sa incep o ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru ingrijirea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani nicoletatrenea nicoletatrenea buna ziua am o intrebare legata de ingrijirea copilului pan al a2 ani, si anume daca beneficiez in cazul in care firma la care lucrez nu a platit ... (vezi toată discuția)