Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
andymaurul a scris:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
andymaurul a scris:
Are dreptul la avocat.Exista o prevedere expresa a codului de procedura penala care interzice aceasta?Va rog sa indicati textul de lege care interzice in mod expres aceasta.
Nu exista o prevedere,dar exista o reglementare precisa in acest sens si instntele o aplica.
Am intalnit o colega avocat care spunea ca parchetul o data a cerut stramutarea...si...cu toate acestea... tot nu a avut succes cu asistenta pentru martor...in alt caz...
Eu i-am zis dinainte si s-a convins singura...ca nu poate...
Domnule,ne raportam la textul legii si doar atat....Din moment ce nu exista practica unitara la nivelul parchetelor si al instantelor judecatoresti,nu putem sa ne antepronuntam in cauza....or,''acolo unde legiuitorul nu distinge,nici interpretul nu trebuie sa distinga''.
Legea prevede in mod expres care persoane au dreptul la aparator.
In faza de urmarire penala se poate accepta in mod exceptional deoarece martorul poate deveni invinuit dupa ce este audiat in calitate de martor.
Mai demult se sustinea ca faptuitorul nu avea dreptul decat la avocat ales dar...era altceva...
avocat Claudiu Lascoschi
Ce nu este interzis,poate fi permis.
Pana acum ,mai ales distinsa d-na avocat, a aratat ceea ce trebuie.
~ final discuție ~