Buna seara,
Ma adresez pe acest formum cu urmatoarea problema.As vrea sa stiu cat poate dura un proces pentru iesire din indiviziune.
Problema mea este in felul urmator:
Detin cu sora mea un aparatment in baza caruia exista deja o succesiune facuta cu
1/2 din ptr fiecare
Eu nu mai vreau sa locuiesc cu ea si as vrea sa o dau in judecata pentru ca este singura modalitate ca sa obtin aceasta sulta.
As vrea sa stiu :
1.Cat poate dura un astfel de proces in conditiile in care noi deja suntem proprietare pe acest apartement?.Nu este un bun partajabil in natura.
2.Deasemenea estimativ ati putea sa imi spuneti care ar fi costurile unui evaluator?
3.Il platesc eu sau il decide instanta si intra in cheltuielile finale de judecata?
4.Exista vreo posibilitate sa nu imi intru in acest drept (1/2 din jumatate de ap)?
Nu exista alte acte intre mine si sora mea de cedare drepturi decat certificatele de mostenitori in baza careia ambele suntem proprietare.
Multumesc anticipat,
Mihaela
Am sa va raspund in ordinea intrebarilor:
1.-durata nu poate fi anticipata mai ales ca termenele pana acum in decembrie au fost foarte mari,
2.-expertul constructor va fi dispus de catre instanta prin tragere la sorti, iar onorariul va fi stabilit tot de catre instanta,
3.-unii judecatori dispun ca onorariul expertului sa fie achitat de catre reclamant, iar altii in cota 1/2 cand sunt doua parti-deci dupa caz,
4.-nu, dreptul dvs. il aveti si il veti materializa fie in sulta fie in natura dupa cum veti opta.
Nu cuantumul onorariului expertului constructor este mare in acest proces ci taxa de timbru de 3 % din valoarea masei partajabile, in cazul dvs. din valoarea apartamentului pe care trebuie sa o achitati este mare.
Mai mult decat atat , nu va recomand sa va aventurati sa va aparati singura in acest proces, fara avocat si fara sa va alegeti si un expert consilier , pentru ca va puteti alege cu importante pierderi patrimoniale.
Angajati avocat.
Buna seara,
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Am vazut ca o mare pondere din activitatea dvs este pe dreptul penal asa ca indraznesc sa va mai adresez o intrebare.
In afara de acest apartament a mai existat un teren,in baza unui antecontract intre defunct si proprietarii initiali.S-a platit o suma urmand ca sa se faca un contract de vanzare cumparare pe acest teren.Defunctul nu a mai apucat sa incheie acest contract,iar atunci cand s-a facut succesiunea sora mea a omis mentiunea in masa sucesorala a acestui pamant.Din ce am inteles acesta reprezenta o creanta care trebuia cuprinsa in masa succesorala,mostenirea acceptandu-se /respingandu-se in totalitate.
Ulterior sora mea a incheiat ea singura contract de vanzare-cumparare intre ea si proprietarii initiali.Este un abuz penal?
Mostenire
dani42ela
Am nevoie de un raspuns, va rog. Tatal meu a decedat in 2003. A lasat o casa in care locuieste mama mea. Eu, sora mea si fiul fratelui meu decedat, impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune
C-D.Z
Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz:
In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)