avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masina vanduta - contestare proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masina vanduta - contestare proces verbal

Am vandut masina in Septembrie 2009 si binenteles, cumparatorul nu a mai binevoit sa o inmatriculeze pe numele lui. In Ianuarie 2010 a facut asigurarea RCA pe numele meu (fals si uz de fals?!?) iar acum, in Decembrie 2010 am primit amenda pentru ca masina a fost fotografiata in trafic fara rovinieta. Am 15 zile sa fac contestatia la judecatoria din Valcea, eu fiind din Bucuresti. Ma puteti indruma in formularea cererii si cum trebuie procedat: trebuie sa ma duc la Valcea sau se poate trimite prin posta cu confirmare de primire? Si a doua problema, am aflat de la politie ca doar actionand in judecata cumparatorul si obligand-ul sa inmatriculeze masina prin hotararea judecatoreasca pot rezolva aceasta situatie stresanta. Am sanse de castig? Pot sa-l dau in vileag cu faptul ca a facut uz de fals cerand asigurarea in numele meu? Sa nu uitam ca de la inceputul lui 2010 s-au introdus notiunile de bonus si malus la asigurare, deci mi-ar fi putut produce prejudicii serioase folosind aceasta asigurare. Va multumesc.
Nu este nimeni interesat sa ma ajute cu un sfat?
Stiu ca trebuia sa ma prezint la proces si sa-mi sustin cauza, insa sunt destul de "naiv" sa cred ca nu exista prostie pe lume si nici oameni rai. Cel putin nu in functii cheie. Insa am considerat ca este logic si normal ca din moment ce am putut dovedi ca masina nu mai era in propietatea mea si nici in folosinta mea (la momentul contraventiei) nu mai am nici o responsabilitate legala. Altcineva este responsabil. Altcineva care este un nenorocit de samsar si care probabil a vandut masina demult sau a dat-o in folosinta altcuiva. Cert este ca talonul este retinut la politie din 2010 insa individul reface asigurarea RCA si se plimba cu masina fara nici o problema fara talon si cu o asigurare in numele altcuiva (al meu). Va rog, ajutati-ma cu un sfat. Mai am la dispozitie 6 zile pentru a face recurs. Cum trebuie sa procedez pentru recurs si cum sa mut procesul la Bucuresti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca pe numele fostului propietar halfman2015 halfman2015 Buna seara, Acum aprox. 6 luni am vandut un autoturism propietate personala catre o persoana fizica cu contract de vanzare cumparare(fara notar) si cu ... (vezi toată discuția)
Valabilitate rca incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului Pop Izabela Pop Izabela Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)