avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Valabilitate RCA incheiata pe numele noului proprietar ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Valabilitate RCA incheiata pe numele noului proprietar in cazul schimbarii proprietarului

Dat fiind preturile prohibitive practicate de societatile de asigurari pentru proprietarii de autoturisme cu varsta sub 25 ani am decis sa transcriu masina pe numele bunicului meu. Asigurarea mea a expirat la data de 28.12.2012. Cu aceiasi data am incheiat contract de vanzare - cumparare cu bunicul meu si o noua polita RCA pe numele lui. Conform contractului, bunicu este noul proprietar insa doar in data de 15 ianuarie 2013 am reusit sa obtin o programare la RAR pentru certificatul de autenticitate, deci doar in data de 16 ianuarie vom merge la politie pentru schimbarea certificatului de inmatriculare.
In aceste conditii asigurarea RCA este valabila in intervalul 1-15 ianuarie 2013?

Sa presupunem ca nu vom schimba certificatul de inmatriculare doar in luna martie. In aceste conditii asigurarea este valabila sau nu?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 23:09, 12 Septembrie 2013
In cazul schimbarii proprietarului asigurarea RCA se face pe numele noului proprietar.
In situatia in care proprietarul a decedat autovehiculul trebuie înmatriculat/înregistrat si asigurat pe numele noului proprietar. Nu se reinnoieste polita RCA pe numele proprietarului decedat.
Toate acestea sunt conditii obligatorii pentru ca polita d-voastra RCA sa fie valabil incheiata si sa produca efecte.
Asigurarea RCA este acea polita de asigurare prin care victimele unui accident auto, produs din vina conducătorului auto asigurat, primesc despăgubiri pentru daunele materiale și/sau decesul ori vătămările corporale suferite.
Am o mare nelamurire legata de subiectul asta;

Am cumparat o masina , si nu pot sa o inmatriculez la politie din anumite cauze, masina este deja inscrisa la fisc pe numele meu.
Imi expira rca-ul zilele viitoare (am mers cu rca-ul vechiului proprietar);
Cum trebuie sa fac rca-ul pt a fi valabil?
Pe numele meu (desi masina este pe numele vechiului propr in certificatul de inmatriculare)
sau in continuare pe numele proprietarului?
In talon este facuta mentiunea ca masina mi-a fost instrainata acum cateva luni.

*stiu ca sunt in culpa pt ca trebuia sa schimb talonul in 30 de zile de la dobandire, dar nu am aceasta posibilitate. intrebarea mea face referire strict la RCA.
Niciun raspuns? Daca va vine sa credeti am primit raspunsuri diferite (scrise)chiar si de la membrii CSA !!!
Si care ar fi aceste raspunsuri si ce justificare au?
Unii mi-au raspuns cum ca rca-ul trebuie facut pe vechiul proprietar, pt ca din pct lor de vedere eu devin proprietar doar atunci cand imi schimb certificatul de inmatriculare,
iar alt mail de la alta filiala csa (am trimis la fiecare filiala csa) spun ca in cazul in care masina a fost vanduta nu mai este valabil niciun rca pe numele fostului proprietar, ci doar daca il fac pe numele meu.

As ramane recunoscator daca un jurist cu experienta in domeniul asigurarilor m-ar lamuri.

Alte discuții în legătură

Asigurare casco instrainare alinaflorentina123 alinaflorentina123 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pe urmatoarea speta: - am cumparat un auto prin contract de vanzare cumparare din Romania; vechiul ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca costelpandele costelpandele buna ziua din nefericire am suferit un accident auto al carui vinovat sunt .masina pe care o conduceam erea cumparata de mine in urma cu vreo trei luni pe care ... (vezi toată discuția)
Cat pot circula cu masina neinmatriculata mradrian mradrian Va salut, Anul trecut in noiembrie, am cumpărat o masina, iar la fisc am luat-o pe la jumătatea lui ianuarie 2016, deci cele 30 de zile necesare ... (vezi toată discuția)