avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare minor

Datorita faptului ca minora in varsta de 9 ani nu doreste sa mearga la tatal ei conform programului de vizitare stabilit de instanta iar tatal in aceste conditii nu mai doreste sa o ia la domiciliul sau dar in acelasi timp ii face mamei plangeri la politie pe art.307 alin.2 cpp mama ce poate face sa se apere?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 17:45, 4 Ianuarie 2011
Da, cel putin din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare.
Mama in cazul de fata nu ingradeste in nici un mod dreptul de vizita al minorului- in sensul disp.art 307 al.2 c.pen.
Copilul este un veritabil "receptor" al situatiei parintilor chiar daca este copil, iar el daca nu opteaza pentru a -si insoti tatal, mama nu poate fi acuzata de savarsirea infractiunii aratate mai sus.
Cu alte cuvinte nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii prev de art.307 al.2 c.pen.
Trebuie sa faceti dovada cu probe a celor afirmate in apararea dvs.mai ales in legaltura cu faptul ca relatiile dintre fiica si tata nu sunt impiedicate in niciun fel de catre dvs.
Trebuie sa administrate probe cu acte,martori,alte probe acceptate de legea
simonette12 a scris:

Da, cel putin din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare.
Mama in cazul de fata nu ingradeste in nici un mod dreptul de vizita al minorului- in sensul disp.art 307 al.2 c.pen.
Copilul este un veritabil "receptor" al situatiei parintilor chiar daca este copil, iar el daca nu opteaza pentru a -si insoti tatal, mama nu poate fi acuzata de savarsirea infractiunii aratate mai sus.
Cu alte cuvinte nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii prev de art.307 al.2 c.pen.

=D>=D>=D> ,
Indiferent de situatie,dvs.aveti sarcina de a proba aceasta.
Faptul ca vi se da dreptate-si poate chiar aveti-nu este suficient pentru instnta,trebuie sa faceti probe in acest sens.
Fara a administra probe ,totul poate ramane,cu tot regretul,la nivelul unei simple povestiri.
Succes !
Eu cred ca in momentul in care cineva iti face plangere la orice institutie din tara asta trebuie sa probeze cele afirmate.Asa ca eu consider ca tatal trebuie sa demonstreze ca eu nu permit legatura cu minora.
Vi se pare echitabil ca eu care sunt acasa de fiecare data cu copilul sa primesc plangeri la politie iar tatal ei daca nu vine conform programului sa nu pateasca nimic?
De ex.trebuia sa vina sa o ia pe o anumita data in vacanta de iarna.Nu ne-a informat ca nu vine si nici nu a venit.El evident nu pateste nimic.Eu daca nu as fi acasa odata ma cerceteaza politia.
Despre asta vorbeam eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept penal. Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Am fost urmarita penal intr-un dosar in care am fost acuzata de incalcarea art. 371 alin 2. In urma cercetarilor facute ... (vezi toată discuția)
Vizitarea copilului juliaeva juliaeva Bună seara Vă rog să mă sfătuiţi ce pot să fac, dacă fetiţa mea de 10 ani nu vrea să meargă la tatăl său. În sentinţa de divorţ s-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor claudiu40 claudiu40 In urma divortului a fost stabilit un program de vizitare minor, o zi pe saptaman si un week-end pe luna. Fosta sotie ii face "program" minorului in asa fel ... (vezi toată discuția)