Daca am in pastrare cartea de munca, pt faptul ca contractul meu de munca a incetat, pot fi sanctionat pe motivul ca nu am predat-o pana la data de 30 Noiembrie 2010 in vederea scanarii asa cum prevede legea?
Botis asta nu este intreg la minte, vrea sa ma sanctioneze pe mine ca nu predau propria carte de munca pt. a putea primi pensie atunci cand va fi cazul. Dar e dreptul meu la pensie si demersurile necesare in vederea obtinerii pensiei ramn la latitudinea mea . Daca nu doresc nu ma poate forta nimeni sa primesc un drept ce mi se cuvine.
Eu cred ca sanctiunea trebuia sa se limiteze doar la angajatorii care nu predau cartile de munca ale angajatilor astfel incalgand dreptul angaajatilor de a avea o evidenta (electronica de acum incolo) a anilor de munca.
halal de act normativ#-o:training::clapping:
eu am fost in septembrie si cei de acolo au spus ca am venit prea tarziu, nu mai scaneaza.precizez ca sunt din Giurgiu si lucrez in Bucuresti, iar angajatorul a strans la un moment dat cartile de munca a tuturor angajatilor, dar eu ma aflam in concediu in acea perioada, iar cand m-am intors nu mi-a spus nimeni nimic(cartea de munca fiind acasa).apoi cei de unde lucrez m-au indrumat la Giurgiu sa rezolv situatia, dar asa cum v-am spus, cei de acolo mi-au spus ca am venit prea tarziu.ar fi culmea sa platesc o amenda acum din aceasta cauza#-o
Am sunat la agentia de somaj si am intrebat daca ei au strans cartile de munca pt a le trimite la casa de pensii pt scanare si d-na de acolo mi-a spus ca nu au nicio circulara in acest sens,in schimb,zice ca sunt persoane care vin de la casa de pensii si spun ca li s-a dat amenda pt asta...nu e cam aiurea sa nu te instiinteze nimeni si,in schimb,sa-ti dea amenda pt ce nu ai stiut?
Nu este aiurea ... In conditiile in care, potrivit principiului ca nimeni nu se poate apara invocand necunoasterea legii (nemo ignorare legem censetur), titularul unui drept este prezumat ca a avut cunostinta de reglementarea care prevedea ca valorificarea dreptului sau se circumscrie unui anumit termen -pe care, de altfel, in aceasta materie, legiuitorul l-a prelungit in cateva randuri, fara a intelege sa il respecte, acesta nu are decat a-si imputa propriei lipse de diligenta consecintele negative pe care este tinut sa le suporte.
" potrivit principiului ca nimeni nu se poate apara invocand necunoasterea legii "...ca sa cunosc legile,ar trebui sa fiu abonata la Monitorul Oficial,sau cum?Problema nu este ca nu s-a stiut de acel termen,ci,mai grav-NU SE STIE DESPRE ACEASTA LEGE!Doamna,va asigur ca foarta putina lume stie despre aceasta scanare,am verificat la multe cunostinte ale mele.Pana si cei care au cartile scanate nu au habar de treaba asta,scanarea facandu-se prin ITM,agenti economici,etc.Atata timp cat foarte multe persoane sunt in situatia de a nu cunoaste aceasta problema ,nu este clar ca este ceva in neregula cu INFORMAREA PE CARE TREBUIA SA O FACA INSTITUTIILE STATULUI ?In cazul meu,eu fiind incadrata intr-o evidenta a unei institutii de stat-agentia de somaj,care este direct interesata de cartea mea de munca(o duc la vizat lunar),nu era normal sa mi se aplice legea prin aceasta institutie,sau ,macar sa ma instiinteze de aceasta problema?La ora actuala suntem foarte multi someri,nu mai suntem o masa neglijabila,ca urmare,era absolut necesar sa fie angrenata in aceasta problema si agentia de somaj.Ce sa mai zic de persoanele care sunt casnice ,nu sunt luate in nicio evidenta a statului...ele de unde sa stie despre legile astea?Avem televizor,radio,...s-a auzit ceva despre treaba asta?NIMIC!Sau ,au prevazut venituri la buget din amenzile acestea,ca sa mai recupereze din banii amarati de somaj?Aplicat la acest caz,principiul de mai sus mi se pare cel putin absurd.INSTITUTIILE STATULUI AU MENIREA DE A NE REZOLVA PROBLEMELE ,NU DE A NE FACE PROBLEME,PT ASTA LE PLATIM!
Nu este aiurea ... In conditiile in care, potrivit principiului ca nimeni nu se poate apara invocand necunoasterea legii (nemo ignorare legem censetur), titularul unui drept este prezumat ca a avut cunostinta de reglementarea care prevedea ca valorificarea dreptului sau se circumscrie unui anumit termen -pe care, de altfel, in aceasta materie, legiuitorul l-a prelungit in cateva randuri, fara a intelege sa il respecte, acesta nu are decat a-si imputa propriei lipse de diligenta consecintele negative pe care este tinut sa le suporte.
aveti dreptate pana la un punct..cititi postarea mea de mai sus..au refuzat sa imi scaneze cartea de munca si acum ma vor amendaX-(...
din pacate, nu pot dovedi acest lucru...