am si eu o rugaminte sa ma ajutati intr-o problema....Acum un an de zile am inchiriat ca si persoana juridica spatiul de la parterul blocului destinat initial uscatorie.Locuiesc in scara respectiva.Am fost la fiecare apartament si am luat o semnatura daca este sau nu de acord sa inchirieze spatiul de jos.In proportie de mai bine de 80 % au semnat ca sunt de acord sa inchirieze spatiul de jos.Eu am investit o suma de bani pentru renovarea spatiului care a reprezentat chiria in avans pe 6 luni.Toate facturile de renovare aprtin asociatiei de locatari.Contaractul e semnat pe o perioada nedeterminata.Eu platesc o suma de 300 RON pe luna iar acum ei cica au gasit pe altii care sunt dispusi sa dea 700 ron .Ce pot sa fac in privinta asta ca eu am investit si in altelete si nu imi convine sa cedez spatiul.
ma rog este perfect corect...eu am dat 20 mil am primit o chitanta iar asociatia din banii astia au cumparat geamul si gresia.Sunt ale lor...nu ma deranjeaza asta.Problema e daca au dreptul sa imi mareasca chiria sau sa ma dea afara de acolo...
Nu, nu au voie sa va evacueze.
Art. 25 alin. (1) din Legea locuintei (nr. 114/1996) prevede ca evacuarea chiriasului se face numai in baza unei hotarari judecatoresti irevocabile.
Pe de alta parte, art 1436 alin. (2) din Codul Civil stipuleaza ca in cazul in care un contract de inchiriere e facut pe durata nedeterminata, orice parte are dreptul de a denunta unilateral contractul, conform obiceiului locului.... Ei, problema e ca astazi nu prea mai exista / nu se mai aplica un obicei al locului. In momentul de fata exista doar un proiect de modificare a legii locuintei conform caruia durata contractelor de inchiriere ar urma sa fie de minim un an.
Ideea e ca, daca vor sa intreprinda ceva, trebuie sa va notifice in scris.
Cred ca cel mai bine ar fi sa ajungeti totusi la un acord si sa semnati un act aditional in care sa stipulati exact perioada pt. care intelegeti sa inchiriati spatiul si ca locatorul (asociatia) nu are dreptul de a denunta unilateral contract inainte de expirarea termenului de inchiriere.
Greseala acestui tanar a fost ca nu a prevazut un termen mai lung in contract.Din moment ce a trecut un an de zile de la perfectarea contractului si contractul este fara termen precizat in caz de evacuare tanarul va pierde procesul.
Probabil ca asociatia nu va incheia cu el un contract cu termen decat daca achita o chirie marita.
Omul a ridicat valoarea spatiului si acum ...
buna ziua
ma confrunt si eu cu o problema legata de inchirierea unei uscatorii si sper sa ma puteti lamuri.
am inchiriat pe 15 martie 2007 o uscatorie intr-un bloc cu 14 apartamente, din care 13 locuite pentru o perioada de 1 an. in momentul inchirierii locatarii au desemnat un reprezentant si mi-au semnat anexa contractului de inchiriere toti. in 31 martie a expirat contractul de inchiriere. pe perioada inchirierii nu am primit nici o notificare si nici o reclamatie legata de contractul incheiat. intre timp am facut mici investitii privind amenajarea spatiului. pe data de 31 martie am organizat o sedinta cu cei 13 proprietari privind reinoirea contractului, insa unul dintre acestia a refuzat sa-mi semneze reinnoirea. ce este de facut in aceasta situatie? va multumesc anticipat