Anul trecut am avut un accident.Nu aveam asigurare.Respectivul avea asigurare CASCO iar cei de la asigurari au reparat masina,fara sa ia legatura cu mine sau sa ma instiinteze.M-am trezit cu un dosar si 105milioane(2500 euro) de plata la firma de asigurari.Va spun ca masina respectiva pe piata second-hand valoreaza intre 6000-7000euro.Cum e posibil sa platesc aproape 40%din valoarea ei?Mentionez ca accidentulul a fost minor fara victime.Firma de asigurari a apelat la serviciile celei mai scumpe firme din oras.Am fost anuntat doar sa ma prezint la ei sa semnez,precum am luat la cunostiinta si sunt de acord cu plata.Am refuzat aceasta iar acum sunt chemat in instanta.Ce pot face?Ce se va intampla?
Un avocat cat decat va ia in jur de 500 euro, procesul se va intende pe cativa ani si ceeace puteti obtine este o eventuala reducere a sumei totale din deviz (in cel mai bun caz)
Asadar, fie negociati o plata esalonata cu soc. de asig. pe 2-3 ani, fie platiti cat e in deviz. Insa daca o lasati in voia sortii, dupa 2-3 ani de judecata se va ridica suma existenta cu cheltuielile de judecata pe care tot dvs. ar trebui sa le platiti.
Iti multumesc mult Pop Sorin si mai mult ca sigur voi face asa cum mi-ai spus.Voi achita esalonat.Totusi aici e o problema.....mi-au spus ca trebuie sa platesc maxim in 1an si jumatate.Nu am posibilitate sa platesc in aceasta perioada.Se mai poate negocia cu ei?
daca nu puteti achita in 18 luni incercati o negociere si aratati-le ca nu au ce sa execute silit deci ori fac ca dvs ori nu vor vedea nici un ban. Chiar daca nu este adevarat, oricum nu vor sti de bunuri sau venituri aveti :)
daca nu vor, spuneti ca ei si faceti ca dvs. achitati cit puteti.
Dupa ce va decideti luati atitudine, ferm si hotarat.
Precum a punctat corect @MATAHACHIRO, aratati printr-un certificat de atestare fiscala ca nu aveti proprietati si ca executarea nu ar duce la recuperarea prejudiciului.
Faza 2. Intelegerea amiabila sa fie in scris, tot ce se discuta , termenele, sumele absolut tot sa puneti pe hartie precum si acordul expre al soc. de asigurare. Recomand sa faceti intelegerea cu ajutorul unui avocat sau jurist specializat in asigurari.
Firma de asigurare CASCO isi apara clientul sau iar dv va trebui sa platiti paguba creata. Daca aveati polita CASCO ati fi procedat la fel. Puteti sa obtineti de la asiguratorul CASCO o esalonare a platii pe cel putin 2 ani dar nu veti fi scutit de plata daunei.In instanta puteti sa cereti o expertiza tehnica si care va poate spune daca devizul a fost exagerat si sa mai scada din el. Atat si nimic mai mult.
Despagubire partiala
luoana
In urma unor negocieri firma de asigurari a acceptat o suma la plata in conditiile unei reparatii in regie proprie...dupa doua saptamani m-am trezit ca mi-au ... (vezi toată discuția)