avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic de influenta/inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic de influenta/inselaciune?

Un infractor care merge la victima si ii zice "retrageti plangerea, ca am pile in politie,etc si va fi mai rau de tine decat de mine" poate fi tras la raspundere penala? Sa zicem ca o zice in prezenta unor martori ... Bineinteles ca respectivul nu are nici o pila in politie (si daca are nu se poate dovedi), insa doar arunca cu vorbe aiuea...

domule r.gabi nu e vorba de nici o imaginatie bogata, asta se intampla zi de zi in Romania. Pana si politistii care incerca sa-si faca datoria sunt amenintati si santajati. Intrebarea mea este daca amenintarea cu "martori falsi" , "dosare fabricate" "pile prin politie" pentru ca cineva sa nu depuna sau sa-siretraga plangere constitute infractiune. Daca, da, in baza carui articol?
AlCazone a scris:

In functie de situatia concreta, zic eu, poate fi ori amenintare ori santaj, desigur in concurs cu infractiunea initiala sau instanta poate retine acest lucru ca o circumstanta agravanta pentru infractiunea initiala.

Da, dar ca amenintarea sa fie penala trebuie sa aiba un cod de lege pe care se bazeaza "gen sa te bat de te omor" poate fi luat drept "amenintare cu moarte". Dar daca-i zici la cineva "Retrageti plangerea ca am pile in politie, vin cu martori falsi, te distrug " la ce intra?
e tot amenintare, doar ca se poate lua impotriva lui masuri preventiva, conform art. 148 lit. e, "dacab exista date ca inculpatul exercita presiuni asupra persoanei vatamate sau ca incearca o intelegere frauduoasa cu aceasta".
:offtopic:

Am incercat intotdeauna in masura posibilitatilor sa ajut,atat cat am putut persoanele in nevoie,dar nu inteleg sa raspund unor situatii imaginate de orice user,care exced problema reala pentru care s-a adresat acestui forum.
Cu tot respectul pentru user,il rog sa aiba condescendenta fata de cei cu probleme reale pentru ca menirea acetui forum sa poata sa fie implinita.
Multumesc anticipat pentru intelegere !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complicitate la inselaciune Mimi85 Mimi85 Am si eu o nelamurire. Va dau un exemplu concret in care sunt implicata: 2 persoane ajuta 10 indivizi sa obtina credite bancare prin inmanarea de acte false , ... (vezi toată discuția)
Infractiune de santaj ?! xuser xuser Pe scurt, cineva cu care am probleme ma ameninta sa imi retrag plangere, ca altfel imi da o bataie buna, si mai aduce si martori mincinosi ca sa imi ... (vezi toată discuția)
Desfasurarea unui proces penal pentru infractiuni economice ContSters328245 ContSters328245 Doresc sa depun o plangere penala ca parte vatamata impotriva unor persoane care au savarsit infractiuni economice. Impotriva acestor persoane si a faptelor ... (vezi toată discuția)