avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la Notariat, partaj cu credit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la Notariat, partaj cu credit

1. A fost publicata legea privind divortul de comun acord la Notariat? Daca da, care este numarul acestei legi?
2. Sotia deschide actiunea de divort si mentioneaza in declaratie ca "nu se pune problema spatiului sau a bunurilor de impartit". Intrebarea este: Ce valoare are aceasta declaratie? Se poate razgandi ulterior si cere partaj?
3. In cazul unui bun material achizitionat prin credit bancar contractat in perioada frumoasa a casniciei, credit care continua si va continua si dupa divort, cum se va alege, la partaj (daca va fi cazul), valoarea de partajat? Se calculeaza valoarea pana la momentul la care a survenit despartirea in fapt (momentul cand a parasit domiciliul conjugal pt a locui cu amantul)?
Cu respect, David R.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
DavidR, utilizator
Legea nr. 202/2010, publicata in M. Of. nr. 714/26.10.2010.
Da, sotia poate formula ulterior, pe cale separata, actiune de partaj bunuri comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia plecata la munca in italia, sotul isi aduce amanta acasa ContSters169673 ContSters169673 Sotii sunt casatoriti de 30 ani, cu 3 baietii majori, ea a fost casnica, dar a avut mostenire de la parinti bunuri imobile pe care le-a vandut, au in comun o ... (vezi toată discuția)
Parasirea caminului conjugal elenusht elenusht buna ziua, am nevoie sa ma ajutati cu o informatie. Dupa 4 ani de casnicie, sotul meu m-a parasit pentru o alta femeie. El a plecat de acasa, fara sa anunte ... (vezi toată discuția)
Divort... sau nu -renuntare la judecata soniamarcel soniamarcel Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema: -am fost casatorita 11 ani -anul trecut pe 14 mai sotul meu a parasit domiciliul si s-a mutat ... (vezi toată discuția)