avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SOS cum comentati 3% microinteprindere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SOS cum comentati 3% microinteprindere

Art. 112^2. – (1) Impozitul reglementat de prezentul titlu este optional.
(2) Microintreprinderile platitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu incepand cu anul fiscal urmator, daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 112^1 si daca nu au mai fost platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor, potrivit prevederilor prezentului titlu.
.................................................................................................................................

dar noi am trecut fortat deci nu am incalcat una din conditii care prevede obligatii treceri la impozitul pe profit, din OFICIU si fara poate am trecut la impozitul pe profit pentru ca imp. pe venitul microinteprinderi s a desfintat :))

deci legal nu am mai fost decat ca a disparut si automat am trecut la imp .pe profit
Cel mai recent răspuns: iubestedariarta , utilizator 17:08, 4 Ianuarie 2011
bingoo
aliniatul 3 face lumina PENTRU ANUL 2011 persoanele juridice pot opta pentru plata imp.reglementata daca INDEPLINESC conditiile prevazute la art.112: au un salariat si pana in 9 salariatii, nu au realizat venituri mai mari de 100.000 euro...deci daca anul asta nu cer inseamna ca raman la impozitul pe profit, dar cei de la FINANTE nu preiau 010 de ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 3% pentru microintreprinderi valeriurv valeriurv Ce documente trebuie sa prezint la sectia financiara (vezi toată discuția)
Intreprindere mica? silviadobre silviadobre Am urmatoarea problema: Societatea la care lucrez avea in 2009 un numar de 10 angajati, deci era considerata intreprindere mica. In 2010, societatea nu mai are ... (vezi toată discuția)
Microintreprindere cripa40 cripa40 In conditiile legislative actuale un cabinet medical veterinar cu un singur angajat se poate transforma in microintreprindere.? ce pasi trebuie urmati? ... (vezi toată discuția)