allexis a scris:
1. Falsificarea evidentelor contabile (factura falsa) constituie bancruta frauduloasa. Este si in acest caz?
Daca se va stabili ca este bancruta frauduloasa mai raspund penal? este de fapt o singura actiune (rambursarea ilegala de TVA) care a generat cf Cod Penal o concurenta de infractiuni.
2. Ce se intampla daca dupa 5 ani nu reusesc sa acopar din salariu suma datorata? Eu din 500 ron abia reusesc sa-mi cresc copilul.
1. In prezenta speta, falsificarea facturii fiscale de către administratorul unei societăţi comerciale, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. (vezi: I.C.C.J., secţia penală, decizia nr. 2412 din 4 mai 2004).
Te rog, pentru a-mi forma o parere completa si pentru a te ajuta , daca se poate sa citezi exact dispozitivul deciziei penale . Vreau sa vad ce a retinut instanta si mai ales, cum a motivat .
2. Am spus ca in 5 ani , daca cei de la executari silite (in urma stabilirii raspunderii personale ...si evident, daca se va intampla asa ceva..) nu-ti gasesc niciun venit, bun, etc. care sa-l poate executa silit, executarea silita se prescrie. In schimb, daca executarea silita incepe prin poprirea pe salariu sa spunem, ea nu va inceta decat cand toata suma va fi incasata! Deci executarea silita continua...pana la incasarea sumelor din titlu.
Speta ta comporta mai multe discutii.
Elis, te rog daca se poate sa muti acest topic la DREPT PENAL.