avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Raspundere personala administrator.Caz penal?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Raspundere personala administrator.Caz penal?

Buna.Sunt unic asociat si administrator al unei firme cu probleme.Societatea are datorii la stat de aprox 400mii lei,si la furnizori de aprox 200mii lei,si se apropie vertiginos de inchiderea activitatii,dupa ce a pierdut singurul contract care ii aducea venituri.Probabil ca firma va intra in insolventa,la cererea ANAF sau a creditorilor.Societatea nu are bunuri care pot fi executate.Soldul de casa in contabilitate este de 300mii lei,bani care au fost folositi pentru plata unor bunuri si servicii pentru care nu exista documente justificative.Banuiesc ca aceasta problema,pe langa atragerea raspunderii personale a administratorului,va duce la o condamnare penala,conform L85/2006 Art.138.Nu detin bunuri care pot fi executate,pe persoana fizica.Ce se va intampla?Cazul duce obligatoriu la o condamnare penala?In practica,aceasta este cu executare?Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: MIXAM , utilizator 10:17, 21 Noiembrie 2011
Nu obligatoriu dar daca banii sau alte active ale societatii au fost folosite cu rea-credinta in interes propriu acest lucru ducand la falimentarea societatii, se pot retine si infractiuni cum ar fi bancruta simpla, evaziunea fiscala etc.Solicitati chiar dvs reorganizarea sau insolventa; astfel va paziti mai bine!
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2011
Alex Chiciu, Avocat
Conform art. 143 latura obiectiva a infractiunii de bancruta frauduloasa se materializeaza in nintroducerea sau introducerea cu intarziere mai mare de 6 luni dupa expirarea termenului pervazut la art. 27 de catre reprezentantul legal al societatii debitoare a cererii de deschidere a procedurii.
Ar fi indicat sa cereti constatarea starii de insolventa/faliment si sa mentionati in cerere ca nu mai aveti alte contracte in derulare si ca societatea inregistreaza pierderi si nici nu mai poate sa achite datoriile scadente.
Trebuie sa rezolvati impreuna cu contabilul soldul de casa - ca e putin probabil ca ati achizitionat asa cum mentionati aici bunuri de 3.000.000 lei vechi fara acte doveditoare.
in cazul in care ati cerditat societatea ati putea sa stingeti soldul de casa cu soldul contului decontari cu asociatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea falimentului in cazul unei firme ContSters42478 ContSters42478 Care sunt conditiile declararii falimentului unei SRL? Este vb despre o firma care are datorii de aprox 400 mil lei vechi la stat si are dificultati destul de ... (vezi toată discuția)
Firma cu datorii sonder sonder buna! Am ajuns intr-o situatie fara iesire,dpdv financiar fiscal pentru firma mea.Datorii la buget de aprox. 200mii lei,si la furnizori de 80mii lei.Am ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)