avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat european de arestare si aducere in tara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat european de arestare si aducere in tara

va rog,sa imi explicati si mie procedurile unui mandat european de arestare si aducere in tara.......Pentru ca un frate de al meu are un astfel de mandat si sa dus la Madrid sa vada ce se intampla si nu l-a pus in Romania dar i-a dat pe semnatura adica control judiciar de doua ori pe luna,iar el semneaza de mai bine de un an...avand un mandat in Romania de executat de un 3 ani.......va multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniladion , Avocat 19:48, 8 Ianuarie 2011
Asupra cererii de extradare se va pronunta un tribunal spaniol,urmand ca la ramanerea definitiva a sentintei fratele dvs sa fie dus in tara care a solicitat extradarea sa pentru a fi judecat sau pentru a fi incarcerat.
Probabil ca acum aceasta cerere este in curs de solutionare.
dar care e procedura pana la urma????nu sunt niste termeni,pt. ca am intrebat un avocat spaniol si a zis ca da sunt 60 de zile cu prelungire de inca 30 de zile pt. a fi solutioanata,ori in acest caz a trecut mai bine de un an........ va multumesc
Este posibil sa existe anumite probleme sau formalitati de rezolvat in ceea ce priveste persoana care trebuie extradata,pot fi anumite vicii de procedura,pot fi cercetari intreprinse de organele penale abilitate din acea tara,etc..
De ce s-a amanat in Spania va poate spune doar avocata sau va pot spune participantii la audieri.
Nu exista termen. Procedura dureaza functie de cat de repede sunt indeplinite formalitatile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat european de extradare si aducere in tara bogdanzubi bogdanzubi am un mandat de executat de 3 ani pt inselaciune,am plecat din Romania si sunt in Spania,autoritatile din tara,au emis un mandat european de arestare si ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare dodorel62 dodorel62 Doresc sa stiu , daca o persoana din Romania este condamnata in Spania definitiv la 4 ani cu executare pentru bataie si are timp de 4 ani interdictie pe ... (vezi toată discuția)
Redeschidere dosar Buna seara sotul meu este arestat in Spania ,a primit o pedeapsa de patru ani . Cum se cere repatrierea ? Si in momentul cand va fi in Romania ,vom avea ... (vezi toată discuția)