avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 159 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general completare NIR la neplatitori tva
Discuție deschisă în Contabilitate în general

completare NIR la neplatitori tva

Cum completez NIR-ul daca sunt neplatitor de Tva, iar furnizorul este platitor ( fireste factura lui are TVA)?
La coloana 4 (pret unitar furnizor) adaug eu TVA-ul? Pentru ca din factura primita de la furnizor, pretul unitar este fara TVA. Ce coloane trebuie sa completez din NIR?
In cate exemplare se intocmeste? In doua?
Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: mbubu , utilizator 08:02, 1 Martie 2013
La pret unitar furnizor se adauga si TVA-ul. In continuare mai trebuie sa completati coloanele referitoare la adaos comercial si cel referitor la pret vanzare cu amanuntul.
Tine-ti cont de faptul ca, nefiind platitor de TVA nu calculati TVA la pret de vanzare, respectiv incarcarea gestiunii la pret de vanzare o face-ti prin articolul contabil :
371 % 378 cu diferenta dintre pretul de vanzare pretul de cumparare
371 % 401 cu pretul de intrare de la furnizor, respectiv valoarea totala a facturii furnizorului
Buna ziua,

la completarea NIR-ului trebuie sa folosesc neaparat denumirea (pe fatura mai multe produse apar sub aceasi denumire, pentru ca sunt produse identice doar culoarea lor difera) si unitatea de masura (cumpar marfa de 1 kg iar eu o sa vind la 100g) a produselor de pe factura de la furnizor? Mentionezi ca sunt o I.I. neplatitor TVA.

Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila sc neplatitor de tva florisp2009 florisp2009 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila pentru un Sc care practica comert cu amanuntul si este neplatitor de tva. Cum se completeaza ... (vezi toată discuția)
Nota contabila achizitie marfa miutaradu miutaradu am aprovizionat la magazin marfa de la un furnizor fiind neplatitor de tva(gestionarul nu a observat) am facut nota contabila 371=401 371=378 dupa ... (vezi toată discuția)
Problema nota de intrare receptie - magazin online GratianS GratianS Am o mare problema cu nota de intrare pentru magazin online, mai exact eu am cumparat de la diversi furnizori produse din care am facut pachete promotionale , ... (vezi toată discuția)