avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... AM NEVOIE DE UN RASPUNS URGENT!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

AM NEVOIE DE UN RASPUNS URGENT!

Tatalui meu i s-a facut proprire pe salar din cauza girari unui coleg....ii opresc lunar cate 380 ron lunar ( suma debitului este de 16000 ron) acesta facandu-se la banca transilvania.....acum problema este ca dupa ce ca are proprire pe salar iau sustras rata lui pe care o are la BRD de 1125 ron....iau sustras doar rata pe luna decembrie.
Intrebarea mea este: Are voie executorul de la banca transilvania sa-i sustraga si rata pe care el o are la o alta banca dupa ce ca are proprire pe salar pt astuparea acelui debit de 16000 ron!? Nu este un abuz?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 12:32, 6 Ianuarie 2011
Poprirea nu poate depasi 1/2 din salariu in nicio situatie. Este de analizat daca sumele retinute prin poprire reprezinta mai mult de 1/2 din salariu ( fiind 2 creditori")
Tatal meu are un salar de 1700 ron lucreaza la stat si din salarul asta ii opresc 1/3 proprirea si de aici isi plateste si el rata lui de 1125 ron.....am inteles de la tata ca lui ii opreste 1/3 din salar si asta o va face pana se astupa debitul de 16000 ron....iar pe celalalt la care sa pus tata girant ii opreste descoperirea de card de 4000 ron dupa ce achita descoperirea apoi da si el pentru debitul de 16000 ron.
Nu inteleg de ce executorul i-a spus: "Ca asta e legea" unde apre un cont unde pune el bani indiferent ca e rata sau ca sunt bani trimisi de la cineva din afara pe numele lui ei ii sustrag din cont? au voie dupa ce ca are proprire pe salar.... !!??
Va multumesc si imi cer scuze pentru exprimarea mea.!
are voie doar 1/3 din salariu. Indiferent daca intra in cont sau vireaza direct angajatorul. Daca sunt mai multe popriri pana la 1/2 din salariu.
Explicati acest lucru bancii care vireaza banii catre executorul bancar cat si executorului bancar, neaparat in scris....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla proprire mosu1907 mosu1907 Buna ziua! Unui prieten in urma unui imprumut ce nu a mai putut fi achitat la timp se pune proprire pe salariu prin executor bancar. Executorul trimite adresa ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)
Probleme cu executor judecatoresc. mary7 mary7 Ce legi sau incalcat pentru executare silita de catre un executor judecatoresc fara o actiune in instanta cu proprire pe salariu cind se vireaza de catre firma ... (vezi toată discuția)