avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... dubla proprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

dubla proprire

Buna ziua! Unui prieten in urma unui imprumut ce nu a mai putut fi achitat la timp se pune proprire pe salariu prin executor bancar. Executorul trimite adresa spre societatea angajatoare. Aceasta in urma adresei opreste salariatului o treime din salariu si il vireaza in contul executorului.Mergand la banca sa ia diferenta de salariu angajatul constata ca are cardul blocat de acelasi executor si in urma deblocarii i se pune proprire pe o treime din suma ramasa. deci din salariul de 2400 firma opreste 800 si vireaza in contul salariatului 1600. din acestia se mai opresc 400 prin banca iar salariului ii mai raman 1200 lei. Este legala aceasta procedura? Ce trebuie facut pentru reglementarea situatiei si proprirea unei treimi din salariu?
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:17, 29 Aprilie 2015
Abuzul a fost al executorului care a pus poprire si pe conturi. Mergeti la el si cereti ridicarea popririi bancare dupa consultarea dosarului de executare, Faceti cereara in scris. Daca nu va raspunde pozitiv in 5 zile faceti contestatie la executare.
Nu este niciun abuz al executorului. Nu trebuie să fii expert bancar ca să știi că într-un cont pot intra și alte sume în afară de salariu.Pentru acele sume este pusă poprirea.Debitorul trebuie să ducă la bancă o adresă din partea angajatorului în care se specifică faptul că se reține 1/3 din salariu pentru debitul respectiv, așa banca va elibera toată suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un raspuns urgent! s_alice s_alice Tatalui meu i s-a facut proprire pe salar din cauza girari unui coleg....ii opresc lunar cate 380 ron lunar ( suma debitului este de 16000 ron) acesta ... (vezi toată discuția)
Executare silita PaulMarica PaulMarica buna seara, va rog sa imi dati un sfat in legatura cu urmatoarele: am un credit aflat in executare silita, s-a facut poprire o treime din salariul sotiei ... (vezi toată discuția)
Executare silită Stereaalex20 Stereaalex20 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la situația ce urmează: am mai multe popriri pe salariu de la 3 executori. Acum, o poprire o am înființată ... (vezi toată discuția)