avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata asigurarilor de sanatate restante
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata asigurarilor de sanatate restante

Am o mica mare problema.Pana la sfarsitul anului 2007 am fost angajat cu carte de munca si asigurat la Casa OPSNAJ. Din diferite motive,am fost nevoit sa renunt la locul de munca,iar pana in prezent nu am mai avut alte surse de venit impozabile.Cand m-am prezentat la ghiseul Casei de Asigurari,d-na de acolo mi-a adus la cunostinta ca nu ma aflu intr-o situatie prea fericita,fiind nevoit sa platesc pentru toata aceasta perioada cand nu am mai cotizat la fondul de asigurari,deoarece sunt inregistrat la ei,chiar daca nu am avut nici un venit si nu am beneficiat de nici un serviciu medical gratuit.Din cate am citit,legea 324 din 2007 zice ca cei care nu au venituri,trebuie sa plateasca doar pe 6 luni,luandu-se in considerare salariul minim plus niste penalizari. Astept cu interes un raspuns din partea celor care s-au mai lovit de astfel de situatii.
Cel mai recent răspuns: anteus1981 , utilizator 17:44, 6 Ianuarie 2011
Un alt caz .in 2004 mi-am deschis un P.F. ,cu care nu am functionat un minut,refuzand la societate an 7 zile.Eu fiind angajat cu carte de munca de peste 16 ani ,platindumise luna de luna cas de societatea la care lucram ,mai nou casa de sanatate ami comunica ca am un debit la ei de 160 de lei iar penalitati la acea suma de 360 de lei.,acest debit ampreuna cu penalitatile fiid de la acel PF .Sa anteleg ca eu trebuia sa platesc de doua ori cas?,cu toate ca eu nu am functionat nici un minut cu acel PF.Antre timp mi sa facut si poprire pe toate conturile pe care le am ESTE STRIGATOR LA CER OAMENI BUNI CE SE ANTAMPLA AN ROMANIA#-o#-o#-o#-o#-oMaine ami voi pregati dosarul sa dau an judecata casa de sanatate #-o#-o#-o#-o
Mai am o intrebare,ce se intampla cu perioada din urma, daca in acest moment ma angajez iar angajatorul imi va plati asigurarile de sanatate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia platii asigurarilor de sanatate FotaCristian FotaCristian buna ziua, am un baiat nascut in 01.07.1991, a fost asigurat la casa OPSNAJ pana in anul 2010 cand a terminat liceul, dupa aceea a fost la facultate la zi pana ... (vezi toată discuția)
Concediu medical contra disponibilizare ContSters132982 ContSters132982 buna,din nou!am fost anstiintata verbal ca locul meu de munca se va desfiinta din data de 1april anca nu am primit actele pentru reziliere,treaba este ca eu am ... (vezi toată discuția)
Nu imi este recunoscut dreptul de a schimba medicul de familie marianpr marianpr Buna ziua, Sunt angajat MAI, fapt pentru care sunt asigurat la casaopsnaj. In luna Mai-2012 am hotarat sa-mi schimb medicul de familie ( vechiul medic fiind ... (vezi toată discuția)